Nakon zimskog perioda kada su Park prirode Biokovo i Nebeska šetnica bili zatvoreni čekajući toplu sezonu, posjetitelji ih ponovno mogu posjetiti.

Od 1. travnja 2021. PP Biokovo ponovno prima posjetitelje, a glavna atrakcija je postala Nebeska šetnica čiji su radovi završeni u lipnju prošle godine nakon čega je 1. srpnja uslijedilo veliko otvorenje ove impresivne šetnice koja pruža osjećaj kao da hodate po oblacima. Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo dio je projekta “Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo”, koji se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., a financijski je najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Javne ustanove PP Biokovo. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi približno 31 milijun kuna. Najupečatljiviji i najsloženiji dio ovog EU projekta je izgradnja vidikovca u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje. osam milijuna kuna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TrulyCroatia Tours (@trulycroatia)

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info – centar. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj. Ulaznica za Park prirode Biokovo iznosi 60 kuna.

Foto: PP Biokovo, Instagram