Za područje Like, tamo nekih pet kilometara vožnje od Svetog Roka, kod sela Drenovac Radučki, kažu da je najljepše.

S time se slaže i Zoran Popović, vlasnik šarmantnih jednostavnih kućica za odmor Treehouse Lika 1 & Lika 2. Na svom je imanju, vlastitim rukama te uz pomoć suradnika, odlučio sagraditi te osmisliti dvije kuće na stablu i smjestiti ih visoko u krošnje drveća. Baš u tom jutarnjem pogledu i feelingu da se nalazite visoko među granama, okruženi zelenilom, leži atraktivnost ove lokacije koja je vrlo brzo postala jedna od omiljenih destinacija za vikend odmor.

“Kućice se nalaze u Parku prirod Velebit. Područje je vrlo atraktivno zbog blizine mora, zatim rijeke Zrmanje te mnoštva biciklističkih i planinarskih staza. Može se šetati oko kuća po šumi, brati gljive, blizu je Zir; odredište za manje zahtjevno planinarenje, a za one vještije planinare nedaleko počinju usponi na Vaganjski Vrh i Sveto Brdo. Majstorska cesta je za one koji ju prvi put posjete veliko otkriće. Za 25 minuta ste na moru, a čak pet nacionalnih parkova je na sat vremena udaljenosti automobilom.” govori mi Zoran o ovom području gdje provodi mnogo vremena s obzirom na to da brine i iznajmljuje kućice na drvetu.

Iako živi u Zagrebu, Zoran nastoji što više vremena provesti u prirodi koja ga opušta, a boravak u Lici, u njegovim kućama, kako kaže, iznimno veseli.

“Diplomirani sam inženjer strojarstva i pomalo sam se zasitio rada u uredu. Godinama sam imao želju napraviti jedan ovakav projekt i uspio sam ga realizirati. Puno me više veseli biti u prirodi, pa i fizički raditi jer uvijek ima posla oko ovakvih objekata. Sretan sam kad mogu gostima priuštiti jedan drugačiji odmor, neko novo iskustvo, i veseli me kada vidim osmijeh na njihovim licima.”

Kućice su potpuno opremljene; struja, voda, internet, podno grijanje, kaminske peći, sve je tu. Unatoč svom modernom komoditetu, vi ćete se ovdje probuditi u krošnjama drveća. Velike terase na čak četiri metra visine pružaju stvarno poseban kontakt sa šumom i prirodom, a odlikuje ih jednostavan dizajn uređenja. Jedan objekt ima dvije spavaće sobe (kapacitet 4 plus 2), a drugi jednu veću spavaću s bračnim krevetom i 2 wall beda (kapacitet 2 plus 4). U pripremi su i hidromasažni bazeni za svaku kućicu. Objekti su namijenjeni parovima, obiteljima, manjim društvima. Na raspolaganju je i veliki parking, nadstrešnica od 60 m2 za zajednička druženja.

Foto: PR Treehouse Lika