U svibnju ove godine u Vukovaru je otvoren Domestic House Lola, divno uređen kompleks koji uključuje restoran, bar, impresivnu terasu, ali i sobe za noćenje. Jednom rječju – Vukovar ima ozbiljno lijep razlog da ga posjetite za vikend.

Unatoč pandemiji i mjerama zaštite te u vrijeme kada je cijeli svijet stavio ‘ključ u bravu’, Domestic House Lola svoja je vrata za javnost ipak otvorila ranije ove godine. Ovaj ugostiteljski objekt nalazi se u staroj baroknoj jezgri Vukovara, i to u palači obitelji Paunović izgrađenoj krajem 19. stoljeća prema ideji arhitekta Frana Funtaka.

Naravno tu dolazimo do savršenog spoja povijesnog s modernim jer je palača preuređena tako da odgovara svim potrebama slučajnih i namjernih putnika. Kako je vlasnik ugostiteljskog objekta Krešimir Grubišić izjavio povodom otvorenja U turizmu i ugostiteljstvu sam 15 godina i želio sam nešto napraviti u svome gradu da ostane. Gostima uz ugodan boravak, a o tome govore i četiri zvjezdice koje smo dobili, nudimo i staru kuhinju na moderan način. Povezali smo se i s domaćim OPG-ima tako da gostima nudimo domaće proizvode.

I nema sumnje da je ovakav dizajnerski profinjen i ukusan objekt obogatio ponudu Vukovara. Osim caffe bara i restorana, Lola ima pet dvokrevetnih soba koji su dobar odabir ako u Vukovaru želite provesti nekoliko dana i lijepo se odmoriti. Uređenje interijera potpisuje kolektiv Život Design iz Rijeke koji je upotrijebio elemente industrijskog stila zadržavši dozu povijesnog i profinjenog. Drvo, koža i baršun igraju posebno skladan spoj u interijeru.

Gastro priča restorana posvećena je autohtonoj slavonskoj kuhinji koja će vas iznenaditi s modernim zaokretom. Na krovu je terasa na kojoj su zalasci sunca najljepši. Ako ste u potrazi za idejom gdje pobjeći za vikend, nadamo se da smo pomogli.

Foto: Domestic House Lola