Kada govorimo o Istri ne treba vam puno čak niti kada je hladniji jesenski vikend. Autentična istarska atmosfera u nekom od divnih lokalnih gradića, pogled na zvonik i ukusan doručak u elegantnom boutique hotelu.

Tako su razmišljali i odvjetnik Primus Camenzinda i dizajner Guidom Háfliger, Švicarci iz Zuricha, koji su prije desetak godina kupili ruševnu kuću na uglu glavne ulice u Svetvinčentu. Polako i temeljito su je preuređivali te su sredinom 2020. godine otvorili vrata svim posjetiteljima u šarmantan i vrlo elegantan boutique hotel Foscari Bed & Breakfast.

Sobe uređene vrlo profinjenim detaljima u klasičnom stilu u kojima će vas iznenaditi dobar suvremeni umjetnički rad, pravo su dizajnersko osvježenje. Izuzetna umjetnost je i ono što je Guido Häfliger napravio od osam soba te općenito cijele kuće. Svaka od njih uređena je s profinjenim ukusom, mnogo originalnosti, ljubavi prema detaljima i sa skrivenim humorom.

U blagovaonici će vas dočekati osmijeh Lize Minnelli, a autor tih šest slika nije Andy Warhol već Primus Camenzind. Domaćin izuzetno voli umjetnost i ima smisla za nju, i stoga je Foscari više od ‘fine Bed & Breakfast” usluge. Foscari je zapravo galerija u kojoj možete vidjeti radove umjetnika iz cijele Europe, a i Azije.

U srcu hrvatskog poluotoka Istre, 2019. godine smo otvorili naš Bed & Breakfast s ukupno osam soba. I sami smo mnogo putovali, stoga cijenimo gostoljubivost sa srcem, stilom i ljubavlju prema detaljima. Sve to, te našu ljubav prema umjetnosti i lijepim stvarima objedinili smo u Foscariju. Priča je započela s dvije kuće na trgu stare povijesne jezgre Svetvinčenta. U tom smo renesansnom gradiću, korak po korak, trošnu građevinu nedaleko srednjovjekovne utvrde kroz godine pretvorili u pravi mali dragulj, poručuju svim svojim novim gostima.

Daleko od turističke vreve, u Foscariju ćete uroniti u oazu mira i opuštanja. Zahvaljujući svom središnjem položaju Foscari je istovremeno i idealna polazišna točka za mnogobrojne kulturne i zabavne sadržaje u regiji. Znamenitosti kao što su pitoreskni gradić Rovinj ili rimski ostaci u obalnom gradu Pula, te prekrasne plaže, nadohvat su ruke.

Također, trenutno sudjeluju i u promotivnoj turističkoj akciji Tjedan odmora vrijedan, o kojoj smo vam pisali ovdje, tako da u ovom istarskom komadiću sreće sada uživate s popustom. Ako ste za jedan ugodan,  u sporom tempu odmor, svakako stavite ovo mjesto na ‘to do’ listu.

Više informacija potražite ovdje.