Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica udružili su snage u vrijednoj akciji kako bi pomogli hrvatskom turizmu.

Pod sloganom “Tjedan odmora vrijedan” pokrenuta je akcija kojom se u tjednu 16. do 25. listopada 2020. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz značajne popuste na sve turističke proizvode; od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Cilj je projekta poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u postsezoni, a popusti će donijeti i upola niže cijene. Tako će recimo NP Plitvička jezera sudjelovati s povoljnijim cijenama ulaznicama i određenim menijima u restoranima Jezero, Poljana i Korana. Cijena ulaznice za odraslu osobu će biti 50 kuna, za studente 30 kuna, a za djecu 20 kuna.

Moći ćete također otkrivati i brojne druge parkove, špilje te iskoristiti povoljniji smještaj diljem Hrvatske. Ukupan popis svih koji sudjeluju još nije objavljen, ali svakako zapratite službene kanale i web stranicu tjedanodmoravrijedan.hr