Iako prva pomisao na plakat serije ”The Wilds” izaziva reakciju koja ide otprilike ovako: ‘’Aha, evo još jedne treš teen-serije koja želi skoknuti na vlakić Riverdalea i Sabrine’’, zapravo je iznenađujuće slojevita i postala je naša vikend-preporuka

‘’It’s Lost for teenagers’’, kažu brojne recenzije nove serije Amazon Primea, ali ako očekujete vampire, demone, duhove ili nešto deseto nadrealno – ove se epizode zadovoljavaju svakodnevicom i preispituju svakakva čudesa koje može donijeti naš dosadan, nenadnaravan svijet. Iako počinje pomalo blesavo i s nesretnim dijalozima koje bi prije izgovorio neki Gandalf nego 16-godišnja osoba u razgovoru s istražiteljima, dajte ”The Wilds” priliku. Ako se naštimate (odnosno kad prestanu davati srednjoškolkama mudre one-linere) , mogla bi vam se jako svidjeti.

Sad kad sam to rekla, evo o čemu je riječ: Priča nas uvodi u skupinu mladih žena koje su iz raznih razloga nezadovoljne svojim životom, a roditelji su im brže-bolje priskočili u pomoć plaćenim putovanjem na Havaje u privatnom avionu. Ako ste gledali ”Lost”, znate da je sljedeća scena na otoku bez signala, bez da ijedna ima pojma kako je tamo završila. Pratimo kako se na tu cijelu situaciju privikavaju durilica Rachel (Reign Edwards), ratoborna Dot (Shannon Berry), svađalica Tonija (Erana Yames) i njezina plaha prijateljica Martha (Jenna Clause) te queen bee Fatin (Sophia Ali), veseljakuša Shelby (Mia Healey) i brbljava Jeanette (Chi Nguyen). Uz njihovu borbu za preživljavanjem na pustom otoku, scene nas odvode u sadašnjost gdje psiholog i istražitelj pokušavaju detektirati što se točno dogodilo i kako su uopće uspjele preživjeti pad aviona. Isprepletene priče djevojaka na otoku odvijaju se simultano dok nas uvode u crtice iz svoga života, zbog čega bolje upoznajemo raznolikost njihovih trauma i kako su uopće karakterno postale to što jesu. Iako je serija usmjerena na mlađu demografsku populaciju, svidjet će se svakome tko voli kombinaciju trilera, drskog i dirljivog i obožavatelj je prikaza djevojaštva. ”The Wilds” se ne boji ući u tabue, ali istovremeno ne stvara drame ni iz čega, uzbudljive scene djeluju prirodno i kao da promatramo kakav stvarni eksperiment. A i stignete je pogledati do kraja ovog kišnog, pomalo bljutavog vikenda.

 

Fotografije: PR