(Photo by Theo Wargo/Getty Images)

Kada je Beyoncé prije dvije godine objavila svoj eksplozivan vizualni album “Lemonade”, malo tko je mislio da će supružnici Carter preživjeti. Ali ove godine obilježavaju 10 godina braka i to turnejom “On The Run 2”. Što je to što ih je spasilo od uobičajenih celebrity scenarija?

Bacanje vjenčanog prstena u kameru (popraćeno stihovima Ako probaš još jednom izvesti nešto popu t ovog, izgubit ćeš ženu), razbijanje automobila bejzbol palicom, sve je to razotkrilo da su šaputanja o preljubima, razmiricama i svađama doista istinite… I tako, preko noći, nevjernost Jay-Z-ja postala je javna stvar, baš kao i “Becky with the good hair”. Iako još postoje dvojbe je li taj album uistinu bio katarzičan moment za Beyoncé ili samo jako dobro promišljen marketinški trik, činjenica jest da je bio revolucioniran.

Sada, dvije godine kasnije, čini se da je par uspio doći do stadija kada su sretni. Barem na van. Ove godine slave 10 godina braka, a to će obilježiti novom zajedničkom turnejom naziva “On The Run II”. Prošle godine dobili su blizance i, barem na društvenim mrežama, čine se sretniji nego ikad.

(Photo by Duane Prokop/Getty Images)

Koji je njihov recept? U svijetu u kojem su zvjezdani brakovi nestajali čak i bez glasina i problema koji su ih pratili, čini se nevjerojatnim da postoji veza koja broji već punoljetnost s obzirom na to da je u više navrata rečeno da su počeli vezu kada je Beyoncé imala 19 godina. Prema svim izvorima, čini se da tajna njihove 18-godišnje veze leži u tome što su se svojski trudili kontrolirati narativ svoje veze. Umjesto da su dopustili tračevima i glasinama da diktiraju njihovu vezu, sami su odlučili kakvu će sliku ostavljati u javnosti, kroz svoje stihove, glazbu i video spotove. Čak i kada se radi o turnejama, pažljivo biraju i kontroliraju intervjue. Daju onoliko koliko je dovoljno da se zadovolje fanove i da ih ostave željnima još detalja.

Smatra se da je najveća prekretnica u prezentaciji njihova odnosa bio događaj nakon večeri Met Gala godine 2014., kada je na TMZ-u procurila snimka svađe u dizalu, u kojem je Beyoncéina sestra, Solange Knowles, napala Jay-Z-ja, dok je kraj njih nepomično stajala Beyoncé. I nakon toga je bilo jasno koliko paze na svoju privatnost. Njihov komentar nakon događaja bio je samo da su “riješili razmiricu”. Kako je rekao jedan bliski prijatelj, Beyoncé i Jay-Z su iznimno privatan par i uvijek će odabrati uzdignuti se iznad svih glasina o njihovoj vezi. No, nakon situacije u dizalu, pritisak javnosti je jednostavno bio u tom trenutku previše za njih. Ne tako dugo nakon incidenta, Beyoncé je odlučila podijeliti sa svojim fanovima sve ono što prolazi na način na koji je jedino znala – kroz svoju glazbu.

(Photo by Christopher Polk/Getty Images for NARAS)

I tako je došao “Lemonade”, na koji je slijedio odgovor Jay-Z-ja albumom “4:44”, u kojem se referirao na nevjeru i onda iskreni intervju koji je dao za “New York Times”, u kojem je priznao da je varao Beyoncé. Ujedno je nazvao vrijeme koje su oboje proveli u studiju snimajući svoje albume kao “terapiju”.

Činjenica jest da je to bio šok čak i za njihove fanove, pogotovo fanove Beyoncé jer je najmanje poznata po tome da dijeli privatne stvari s javnosti. Štoviše, nikad nije adresirala da je Jay-Z ikad bio išta osim savršenog partnera i supruga.

Biograf Randy Taraborrell, koji je napisao knjigu “Beyoncé: The untold story”, rekao je da je par čak i nakratko prekinuo davne 2005. zbog sve glasnijih govorkanja da ju Jay-Z vara s tada mladom pjevačicom u usponu, Rihannom, koja je bila njegova štićenica. Kako se pokazalo da ta priča ipak nije istinita i da je namjerno plasirana u javnost kako bi Rihanna dobila medijsku pozornost, ponovno su bili zajedno, ali posljedice su ostale, a prije svega Beyoncéina ljubomora. Međutim, uvijek je birala ne davati na važnosti takvim glasinama medijskim istupima, pa tako niti 2013. nije komentirala da je model i američka reperica Liv obznanila da joj se Jay-Z nabacivao i izdala pjesmu “Sorry Mrs. Carter” (mi se pitamo, može li biti prozirnije?)

 

NAJMOĆNIJI PAR

Bez sumnje, radi se o paru koji je jedan od najmoćnijih i najbogatijih na svijetu. Zajednički, njihovo bogatstvo se procjenjuje na 1,16 milijardi dolara. Ali nije samo novac i moć ono što ih drži zajedno… Kao što je jedan njihov poznanik rekao za britansku “Graziju” …na prvome mjestu je definitivno njihova povijest. Povijest ohrabrivanja, opraštanja, zajedničkog rada, problema, prepreka, uspjeha… Sve ih je to osnažilo. Obitelj koju su stvorili zajedno. Naravno da to neće pustiti bez da daju sto posto od sebe.

Iako kontroliraju informacije o njima i to im je pomoglo da lakše premoste neke stvari, to ne znači da nemaju problema. Već duže vrijeme kola informacija da u svom domu imaju life coacha, koji ih je savjetovao i o njihovoj vezi, to jest braku.

Nadamo se da će premostiti svoje probleme i da će sljedećih 10 godina također biti crazy in love.