U četvrtak navečer u LA-u, Beyoncé i suprug Jay-Z primili su nagradu GLAAD Media’s Vanguard za svoj doprinos i veliki utjecaj na LGBTQ zajednicu. Emocionalna pjevačica odala je čast pokojnom stricu kojeg je opisala kao ‘najčudesnijeg gay čovjeka kojeg je ikada upoznala’.
‘Stric Johnny, koji je umro od HIV-a, živio je svoju istinu. Bio je hrabar i neumoljiv u vrijeme kada ova zemlja nije bila prihvaćena,a svjedočenje njegove borbe s HIV-om bilo mi je jedno od bolnijih iskustava koje sam ikada doživjela. Nadam se da je njegova borba poslužila za otvaranje novih puteva i prava članova LGBTQ zajednice.’- izjavila je popularna pjevačica, koja je bila oduševljena i iznimno počašćena dobivenom nagradom.

Ovdje smo da promoviramo ljubav prema svima ljudima. Promjene počinju podupiranjem najbližih nam osoba. Recite im da su voljeni, podsjetite ih da su lijepi, i roditelji, volite svoju djecu onakve kakvi jesu- dodala je ‘Queen Bee’.
Jay-Z je također odao počast svojoj majci, Gloriji Carter koja je prošlogodišnja dobitnica istoimene nagrade. Gloria Carter, skrivala je činjenicu da je lezbijka dok je podizala Jaya i njegovu braću i sestre, no to se otkrilo 2017. godine njezinim gostovanjem u pjesmi ‘Smile’.

Za kraj je dodala pjevačica da svatko ima pravo sam odlučiti koga će voljeti, i kako će se identificirati. ‘S kim vodiš ljubav te voliš li jesti crvenog jastoga je osnovno pravo izbora’.