Čuli smo se s curama iz poznatog zagrebačkog Ateljea na br. 1., koji se smjestio na Trgu Franja Tuđmana. I one su napokon otvorile vrata nakon pandemije!

U Zagrebu postoje ona mjesta koja su ljubav na prvi pogled. Upravo je takvo mjesto Atelje na br. 1 koji redovito puni mjesta na svojim kreativnim radionicama keramike, slikanja, ilustracije i crtanja. Nakon dvomjesečne stanke, Covida-19 i snažnog potresa, i kreativke Maša Barišić i Ana Grzunov jedva su dočekale otvoriti svoja vrata.

”Jedva smo dočekale širom otvoriti prozore i u naš prostor pustiti svjetlost, pozdraviti naše drage polaznike i osjetiti njihovu kreativnu energiju. Posebno nas veseli to što su se i oni zaželjeli nas, zajedničkog stvaranja i druženja.”, govore nam cure.

”Svakodnevno nam stižu brojni pozivi i poruke naših vjernih, ali i nekih novih ljubitelja likovnog izražaja koji se zanimaju za naše nove sadržaje i projekte. Stoga im i ovim putem poručujemo da smo naoštrili olovke, pripremili kistove i najšarenije boje te da ih u našem Ateljeu (a i izvan njega) očekuju brojna iznenađenja.”

A osim što su otvorile vrata svog prostranog i, usudimo se reći, jednog od najkreativnijih prostora u gradu, Atelje na br. 1 vodi vas i u prirodu. ”Krećemo s radionicom akvarela, već iduće srijede! A za tu ćemo priliku izaći van, na pravi rendez-vous s proljećem – u park, na Trg Franje Tuđmana. Iskoristit ćemo lijepo vrijeme, pogledom i kistom pokušati uloviti sve proljetne boje te naučiti poneku novu vještinu.”

Osim toga, nastavljaju dalje i sa svojim popularnim radionicama keramike, crtanja, slikanja i ilustracije te je pred njima radno ljeto kojem se iznimno vesele. ”Zaista smo presretne jer osjećamo da su ljudi odabrali upravo umjetnost za ponovno buđenje i ponovni povratak svojim životima kakve su imali prije epidemije, te što su odlučili to učiniti u našem društvu.”

Više informacija na Facebook stranici Atelje na br. 1 ili putem maila ateljenabr.1@gmail.com