Nakon dvije godine izbivanja iz Hrvatske, Martina Martin, vlasnica Planina Ceramics studija nakratko se vraća u Hrvatsku te će održati dvije radionice koje će ljubitelje njezine estetike itekako interesirati.

Martina je adresu u Hrvatskoj zamijenila novim domom u Švedskoj o čemu nam je ispričala za Grazia.hr, a sada se kratko vraća u Zagreb kako bi održala radionice keramike. „Nakon dvije godine ću ovog rujna u Zagrebu ekskluzivno održati dvije radionice izrade keramike. I to ćemo se fokusirati na izradu teksture od prirodnih materijala, donijet ću razno kamenje, školjke i drvene alate koje sam skupljala kroz godinu u Švedskoj i Norveškoj i pomoću njih će polaznici moći izraditi teksturu na svojom predmetu“, kratko nam je javila Martina i pozvala sve zainteresirane da im se pridruže. Radionice će se održati u suradnji Planina Ceramics i Mijena Ceramics, i to 6. i 9. rujna na adresi Savska cesta 160, u prostoru Kreativne oaze Vintage Industrial bara.

Na radionici izrade šalica upoznat ćete se s procesom rada s glinom kroz tehniku štipanja “pinch technique”, saznat ćete koliki je pritisak potreban da biste ga oblikovali u rukama i izradit ćete vlastitu šalicu. Nije važno ako nikada prije niste dotaknuli glinu, modeliranje je instinktivna tehnika.Osim vaših ruku, tehnika ručne izrade uključuje i korištenje drvenih i metalnih alata za oblikovanje koji će biti osigurani.

Na jedinstvenoj trosatnoj radionici izrade vaza od crne gline upoznat ćete se s procesom rada s ovim prirodnim materijalom kroz tehniku “coil building”. Koristit će se crna glina i izradit ćete svoju vlastitu vazu koja će nakon glaziranja biti vodonepropusna. Nije važno ako nikada prije niste dotaknuli glinu, modeliranje je instinktivna tehnika. Više o radionicama i kako se prijaviti saznajte ovdje.