Ljeto je period tijekom kojeg sve što želimo jest staviti “mozak na pašu” i maksimalno se odmoriti, a idealna opcija za to je miran smještaj daleko od vreve turista. Upravo zato, što kažete na opciju odmora u svjetionicima?

Grebeni / Dubrovnik

Ovaj čaroban svjetionik smjestio se nadomak Dubrovnika, a pruža spoj luksuza i prirode. Naime, svjetionik se nalazi na samom grebenu s kojeg “puca” pogled na pučinu, a tu je i bazen u kojem se možete okupati budući da obale s plažom nema. Svjetionik se sastoji od manje četverokutne kamene kule i prizemnog dijela s ukupnom površinom od 140 m2 te može primiti do osam osoba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @dado.cro

La Lanterna / Rovinj

Nedaleko od Rovinja nalazi se otočić Sveti Ivan na pučini s dva apartmana u kojima je moguće odsjesti, a u koje se mogu smjestiti po četiri osobe. Svjetionik je među lokalnim stanovništvom poznat kao La Lanterna te je izgrađen 1853., a otok na kojem se nalazi zapravo je gola hrid dugačka 70 metara i široka 50 metara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATIA (@croatia)

Luxury Lighthouse / Vis

Vis Lighthouse nalazi se na otoku Visu i u neposrednoj je blizini plaža Vagan i Mlina. Smještaj na svjetioniku uključuju luksuzno opremljen interijer i eksterijer s udobnim ležaljkama i jacuzzijem, a što se tiče uređenja, naglasak je na rustikalnoj estetici, mediteranskom stilu i detaljima koji čine razliku.  Svjetionik datira iz 1873. te su maksimalno zadržani originalni elementi, stoga, želite li se opustiti i doživjeti pravi hedonizam, ovo je mjesto za vas.

Foto: Instagram/@vislighthouse.com