Ako na svoju “bucket listu” želite dodatno novo, jedinstveno iskustvo, predlažemo da to bude – plivanje s konjima. Konji su poznati po svojoj plemenitosti, a jahanje opušta dušu i tijelo, stoga, tražite li odmak od rutine, izdvojili smo tri lokacije u Lijepoj Našoj na kojima možete uživati u ovom iskustvu!

Samy’s ranch / Medulin

Samy’s ranch nalazi se na 300 m od glavne ceste koja vodi od Medulina do Ližnjana, a nudi jedinstveno iskustvo kupanja u moru s konjima pružajući nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje jahanja i prirode. Naime, tura započinje jahanjem kroz šume i livade koje traje nešto više od sat vremena, a po dolasku na šljunčanu plažu, nekoliko konja se rasedlava i kreće se na osvježavajuće kupanje s njima. Ova tura pogodna je za iskusne jahače i početnike, a izleti se održavaju svaki dan od 08:00, osim nedjeljom, od kraja lipnja do sredine rujna.

P. S. Održavanje ture ovisi o vremenskim uvjetima, temperaturi zraka i vode, vjetru i valovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @taraatc

WILD Brač / Supetar

“Kupanje s konjima jedinstveno je, nezaboravno iskustvo koje sve naše posjetitelje ostavlja bez teksta. Pridružite nam se na jahanju pokraj plaže, a zatim i na kupanju gdje ćemo zajedno napraviti uspomene za cijeli život”, kažu iz WILD Brača čije tura jahanja i kupanja s konjima traje 45 minuta, a pogodna je za sve uzraste i razine jahačkog iskustva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WILD Brač (@wild.brac)

Istra Riding / Manjadvorci

U istarskom selu Manjadvorci, koji se nalazi u blizini Pule, također možete iskusiti čari jahanja i plivanja s konjima. Naime, jašući kroz prirodu, tura dolazi do uvale Blaz gdje izvire pitka voda, a nakon piknika i obilaska, stiže se do mora gdje kreće plivanje s ovim plemenitom životinjama.

Foto: Instagram, Unsplash