Moramo priznati da se ne sjećamo kada smo neke od recentnih sunčanih vikenda proveli kod kuće. Stoga, potaknuti time – neprestano istražujemo lokacije koje još uvijek nismo posjetili. Tako nam je ovaj put pozornost privukla livada narcisa koja se nalazi u susjednoj Sloveniji, a koja izgleda nestvarno čarobno!

Naime, planina Golica idealan je odabir za jednodnevni izlet u prirodu jer pruža sve potrebno – odmor na svježem zraku, malo fizičkog napora i uživanje u predivnim prizorima mirisnog cvijeća. Golica se nalazi u Sloveniji u zapadnim Karavankama na visini od 1835 metra, a s naviše točke, odnosno vrha Velika Golica, proteže se pogled od kojeg zastaje dah, no jednako su čarobna i druga dva manja vrha – Krvavka (1785 metara) i Mala Golica (1646 metara). Što se tiče samog planinarenja, predlažemo stazu Planina pod Golico čiji uspon traje oko dva sata, nije previše zahtjevan te samim time – idealan je za sve vrste izletnika!

Zanima li vas više o stazama, sve detalje potražite ovdje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva (@eva.sodja)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ausma Photos (@ausmaphotos)

Međutim, osim što je izvrsna za planinarenje i šetnju, ova planina naširoko je poznata po livadi narcisa. U svibnju i lipnju južna strana planine prepuna je procvjetalih cvjetova koji su savršena kulisa za fotografiranje, laganu šetnju ili odmor nakon planinarenja. No upamtite da nije dozvoljeno brati ih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristīne Behmane (@kristine.behmane)

Narcis je predivan proljetni cvijet koji simbolizira obnovu i novi početak, a poznat je po svijetlim, žutim ili bijelim cvjetovima te ima jednostavan i elegantan oblik s laticama koje okružuju centralnu krunu. Isto tako, narcisi su omiljeni u vrtovima te se često koriste u buketima i aranžmanima jer, osim što su lijepi, poznati su i po dugotrajnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Dragojevic (@dobar.dan)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadya Sabadash (@nadya_sabadash)

Foto: Instagram / @dobar.dan