Kad su u pitanju pokloni, vjerujemo da ćete se složiti s nama kad kažemo da su nam iskustva draža od materijalnih stvari. Potaknuti time, nedostaje li vam inspiracije što pokloniti dragoj osobi ili pak sami sebe želite počastiti nečim novim i nesvakidašnjim – izdvojili smo nekoliko opcija panoramskog leta u Lijepoj Našoj!

Plitvička jezera

Plitvička jezera sastoje se od 16 jezera i bezbroj slapova, a boje jezera i pogled odozgo teško je opisati. Let polazi sa zagrebačkog aerodroma i vodi prema jugu iznad grada Karlovca, prateći rijeku Koranu koja vodi do impresivnih Plitvica, a koje iz ptičje perspektive djeluju još impozantnije!

Istraživanje kvarnerskih otoka

Polazak je s aerodroma Grobnik, a let vodi preko mora prema otoku Cresu, pružajući priliku za uživanje u prirodnim ljepotama Vranjskog jezera smještenog usred otoka. Iz Lošinja, let se nastavlja iznad otoka Unije, a na putu prema otoku Rabu, posjetitelji će imati priliku vidjeti stari grad Rab iz nešto drukčije perspektive. Zatim se let nastavlja prema “Golom otoku”, nekadašnjem zatvorskom otoku gdje se mogu vidjeti ostaci starog zatvorskog kompleksa.

Izvor Cetine

Ovo nevjerojatno iskustvo vodi vas do izvora rijeke Cetine, smještenog u blizini grada Vrlike, na sjeveroistočnoj strani umjetnog jezera Peruća. Let traje oko 45 minuta, a polazi iz zračne luke Sinj i prelijeće grad te se može vidjeti mali brežuljak sa srednjovjekovnim topovima. Let se zatim nastavlja iznad južne strane Vrličkog polja, a prelaskom preko brane Peruća, zrakoplov prati tok rijeke Cetine prema dolaznoj zračnoj luci za slijetanje.

Dvorci Zagorja

Na ovom letu imate priliku vidjeti neke od najljepših hrvatskih dvoraca, kao i seoska jezera i brežuljke. Let vodi do Trakošćana smještenog na malom brežuljku uz jezero, a nakon Trakošćana, let se nastavlja prema još jednom lijepom dvorcu – Desinecu.

Ljepote dalmatinskih otoka

Ova atraktivna ruta putnike vodi do ljepota Splita i središnjih dalmatinskih otoka Šolte, Brača i Hvara, a zatim se nastavlja prema udaljenom biseru Dalmacije, otoku Visu. Tijekom leta, putnici će uživati u detaljnom obilasku ovog prekrasnog otoka, poznatog po tome što je bio mjesto snimanja nastavka filma Mamma Mia te zabilježiti neke od najimpresivnijih panoramskih fotografija.

Ljepote Istre

Polazak je s aerodroma Grobnik, a let vodi prema gradu Rijeci. Nakon prolaska Rijeke, let se nastavlja iznad Učke prema šarmantnim gradićima Motovun i Grožnjan. Let zatim ide prema zapadnoj obali Istre do grada Poreča, a prateći obalu prema jugu, putnici će preletjeti dolinu Lima, Rovinj i  Brijune. Nakon toga, stiže se u Pulu gdje se može vidjeti povijesna rimska Arena, a u povratku, let prelazi iznad grada Labina.

Foto: Instagram / @panoramic_flights_croatia