Ljeto nam je konačno pokucalo na vrata, a samim time i planovi gdje ga provesti. Ako ste odlučili svoje slobodne dane iskoristiti za odmor u Hrvatskoj, onda ste zasigurno u “problemu” koju destinaciju odabrati. Ipak, možda vam plaže s neodoljivo fotogeničnim ljuljačkama olakšaju odluku!

Iako ih na domaćoj obali ima pregršt, izdvojili smo tri popularne lokacije koje se definitivno isplati posjetiti!

Uvala Grabrova / Jadranovo

Jadranovo je pitoreskno primorsko mjesto koje se nalazi nadomak Crikvenice te je već dugi niz godina omiljena destinacija brojnih Zagrepčana. Jadranovo je idealan odabir za sve one koji žele odmor daleko od gradske vreve jer iako je mjesto tijekom ljetnih mjeseci prepuno turista, postoje skriveni dijelovi na kojima ćete maksimalno uživati u miru i tišini. Međutim, što se tiče plaže na kojoj se nalazi ljuljačka, pripremite se za malo gužve jer je riječ o lokaciji na kojoj se svi žele fotografirati. Ljuljačka se nalazi u uvali Grabrova i to na divnoj pješčanoj plaži s koje se pruža pogled na otok Krk. Stoga ne vidimo razlog zašto već sljedeći vikend ne biste uživali u ovim lijepim prizorima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @my_off_days (@ana.ivancic.sola)

Plaža Sumartin / Brač

Brač je zasigurno jedan od najljepših domaćih otoka, a plaža Sumartin nudi i predivnu ljuljačku na kojoj možete uživati te napraviti čarobne fotografije. Naime, osim na more, s ljuljačke se prostire pogled na Biokovo i Makarsku, stoga je bez razmišljanja riječ o prizoru od kojeg zastaje dah. Kao što je to slučaj kod svake plaže s ljuljačkama, plaža Sumartin također je gužvovita pa se naoružajte strpljenjem ili pak dođite u ranim jutarnjim satima – mi glasamo za tu opciju.

La Ban’ya / Korčula

Beach bar La Ban’ya u sklopu svoje ponude ima i fotogeničnu ljuljačku koja se nalazi na samom ulazu u predivno tirkizno more. Ljuljačka gleda na Pelješac, a moramo priznati da, osim ljuljačkom, ovaj beach bar osvaja divnim ležaljkama i ponudom koja pruža pravo carpe diem ljetno iskustvo. Stoga, navede li vas put na Korčulu, u svoj plan puta svakako uvrste ovo mjesto koje se nalazi u naselju Žrnovo nedaleko od samoga grada Korčule.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La’Banya Beach (@la__banya)

Foto: Instagram/@thefallenparadise