Iako nas svilene marame omotane oko glave na prvu podsjećaju na neka prošla vremena, sada su se vratile u velikom stilu. One pružaju puno mogućnosti za kombiniranje, a mi imamo inspiraciju kako ih nositi, ali i izbor najljepših modela iz trenutne ponude!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Komad koji ne stari

Kada pomislimo na svilenu maramu, prva asocijacija nam je možda ikonična slika zamotane Audrey Hepburn s velikim naočalama koje u kombinaciji s maramom sakrivaju od svih neželjenih pogleda. S druge strane, velika marama oko glave možda nije bila najbolji izbor za Isadoru Duncan kojoj se pomalo bizarno zaplela u dio automobila, ostavivši fatalne posljedice za ovu plesačicu koja je 1927. godine tako poginula. Ipak, ne možemo reći da marama nosi nesreću jer je otada bila hit modni komad kroz mnoga desetljeća, a danas ju hrabro nose Dua Lipa, Bella Hadid i tko drugi nego – Carrie Bradshaw.

Svestrani modni dodatak

Da se marama vratila pod svjetla reflektora jasno je dala do znanja i Versace SS/22 revija na kojoj su brojni modeli prošetali pistom noseći ovaj upečatljivi komad, uključujući Emily Ratajkowski, Gigi Hadid i Stellu Maxwell. Jedan od razloga bezvremenske privlačnosti i neuništivosti ovoga komada je u njegovoj sposobnosti transformacije i prilagodbe. Može se nositi na različite načine – kao ukras u kosi, na zapešću, kao remen ili rajf, oko vrata ili cijele glave ili – kao top.

marame
Versace SS/22

Ovakav rubac donosi određenu dozu elegancije u svaki outfit, ali u suvremenim izdanjima i onaj kul faktor. Ovaj trend koji smo mogli uočiti već i prošle godine sada se nastavlja, a kao dokaz tu je velika ponuda u popularnim trgovinama. Već smo vam predložili neke s domaćim dizajnerskim potpisom, a sad smo izabrali 20 modela koji su nas osvojili svojim dizajnom, a evo i kako izgledaju!

marame
Mango 79,90 kn
marame
Pull&Bear, 69,90 kn
marame
Mango, 79,90 kn
marame
Massimo Dutti, 279 kn
marame
Uterqüe, 330 kn
marame
Mango, 79,90 kn
marame
BeckSöndergaard, 377 kn, About You
marame
Moschino, 319,90 kn, Answear
marame
Massimo Dutti, 379 kn
marame
Guess, 715 kn, About You
marame
Mishka Boutique, 89 kn
marame
Massimo Dutti, 449 kn
marame
Mango, 79,90 kn
marame
Massimo Dutti. 279 kn
marame
Liu Jo, 199,90 kn, Answear
marame
Pull&Bear, 69,90 kn
marame
Massimo Dutti, 499 kn
marame
BeckSöndergaard, 377 kn, About You
marame
Bershka, 79,90 kn
marame
Pull&Bear, 69,90 kn
marame
Moschino, 609 kn, Answear

Foto: JP Yim/ Vittorio Zunino Celotto/ Getty Images/ Mango/ Massimo Dutti / About You / Anwsear /Uterque /Pull&Bear /Bershka