Vikendi su za opuštanja i ugodna druženja. Naravno, uz poštivanje epidemiloških mjera.

Jedan ugodan sunčani vikend je pred nama, a mi imamo nekoliko ideja kako biste ga mogli provesti.

Noć Cirkusa 2020.

Territoires de cirque – francuska mreža kulturnih centara koji podržavaju i promoviraju cirkusku umjetnost, organizirala je 2019. prvu Nuit du Cirque („Noć Cirkusa“) kako bi promovirali i podijelili cirkus sa širom publikom. Ove godine Circostrada i Circusnext udružuju snage s Territoires de cirque kako bi proslavili cirkus u cijeloj Europi. U 2020. Noć Cirkusa (Nuit du Cirque) održat će se 13., 14. i 15. studenog u velikoj dvorani Pogona Jedinstveno, kako bi pokazala kakav je cirkus danas širom svijeta: duboko suvremena, predana, zahtjevna i popularna umjetnost, multikulturalna i međugeneracijska.

 

Noć Cirkusa okuplja više od 100 kulturnih organizacija širom Francuske, kao i 21 organizaciju u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Finskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Srbiji, Nizozemskoj, Portugalu i Velikoj Britaniji. U trenutnom zdravstvenom kontekstu, ova Noć Cirkusa govori o dubokoj želji da se okupe timovi umjetničkih i kulturnih krugova, umjetnika i javnosti – i djeluju zajednički, solidarno i s povjerenjem. Cirkorama i ROOM 100, kao članice Circostrade i circusnext platforme, imaju čast organizirati Noć Cirkusa u Zagrebu i Splitu, uz bok s Cirkusferom u Beogradu.

Cijeli program Noći cirkusa pronađite ovdje.

Druženje u Medulićevoj 6

bossa noga, Sitolab i bit će domaćini ugodnog subotnjeg druženja u Medulićevoj 6. Pripemili su vam razne zanimljivosti, popuste na odabrane radove, a imaju i gosta iznenađenja, zato pratite objave i svratite do ‘ružičaste kućice’ ove subote, od 11 do 16 sati. Više informacija pratite ovdje.

Najbolje od hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt

Ususret Izložbi nagrađenih radova 19/20, koja će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt od subote 14. studenog do 5. prosinca, noćas su proglašene nagrade i posebna priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolje radove na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, prvoj koja se u svom cjelovitom obliku održava online.

Predstavljena je i selekcija od ukupno 35 radova koji će biti izlagani u Muzeju za umjetnost i obrt tijekom sljedeća tri tjedna. Osim nagrada i priznanja u 8 studentskih i 8 profesionalnih kategorija, proglašena je i Velika nagrada HDD-a koja je ove godine pripala umjetničkoj organizaciji Oaza, te Nagrada HDD-a za životno djelo koja se dodjeljuje industrijskoj dizajnerici Blaženki Kučinac.

Iz HDD-a su poručili: “Izložba nagrađenih radova u Muzeju za umjetnost i obrt započinje u subotu 14. studenog od 12 sati. Naglašavamo da, slijedom posebnih okolnosti uvjetovanih epidemijom koronavirusa, nema formalnog otvorenja niti velikog okupljanja, stoga vas ohrabrujemo da izložbu pogledate na miru, sami ili s prijateljima, u bilo koje vrijeme od tada do 5. prosinca unutar radnog vremena Muzeja.”

Foto: Unsplash, HDD, Facebook