Miron Milić

Započet 2016. godine s idejom da urbanim intervencijama oživi grad Sisak, jedan od većih festivala ulične umjetnosti u Hrvatskoj – Re:Think Sisak ponovno je učinio malu uličnu revoluciju.

Ovih je dana završilo peto izdanje Re:Think festivala koji se unatoč globalnoj pandemiji ipak održalo. Organizatori su ovim povodom izjavili: Re:Think ima tu sreću da za realizaciju onoga što je za naš festival bitno, a to su murali koje svake godine ostavljamo našim sugrađanima kako bi im uljepšali svakodnevicu, nije potrebno okupljanje veće grupe ljudi, stoga možemo sa sigurnošću reći kako će ovogodišnje izdanje biti istog intenziteta i vrijednosti kao i posljednje četiri godine. Jedina razlika koju ćemo učiniti jest ta da će na ovogodišnjem izdanju sudjelovati samo hrvatski umjetnici. Iako je naš festival od svog prvog izdanja imao međunarodni karakter, pa smo vam tako u ove četiri godine predstavljali umjetnike iz Njemačke, Austrije, Meksika, Urugvaja, Argentine i drugih zemalja Europe i svijeta, ove godine smo se zbog teške situacije u kojoj su se našli naši umjetnici pogođeni pandemijom i zagrebačkim potresom odlučili biti solidarni s našim lokalnim talentima. Takva odluka nije bila ni teška ni izazovna, budući da Hrvatska ima nebrojeno mnogo umjetnika svjetske klase, teško je bilo jedino suziti izbor na samo njih petero.

Hana Tintor

Prvi mural potpisuje Leonard Lesić koji je oslikao hommage Slavi Strieglu. Nakon njega zidove zgrada u Sisku oslikali su Ojo Magico iz Rijeke te Hana Tintor, Boris Bare i Miron Milić iz Zagreba, s kojim je ujedno i završio festival. Sisak je otišao još jedan korak naprijed prema ljepšem i šarenijem gradu.

Ojo Magico

 

Leonard Lesić

 

Boris Bare

 

 

Foto: FB Re:Think