Svibanj mjesec samo što nije, a to znači samo jedno – ljeto je opasno pokucalo na vrata. Kako bismo ga još brže prizvali, polako počinjemo koristiti proizvode koje obožavamo tijekom ljetnih dana, a u tom kontekstu shimmeri, odnosno suha ulja za tijelo – naš su omiljeni odabir.

Shimmer ulja ili suha ulja za tijelo imaju nekoliko funkcija. Jedna je da koži pruže predivan šljokičasti izgled, a druga da je istovremeno njeguju. Isto tako, najpopularnije varijante su brončana i rose gold ulja, a sve zato što koži pružaju prirodan osunčani izgled koji se posebno lijepo presijava na suncu.

Što se tiče nanošenja shimmer ulja, nema nekog posebnog pravila osim što je preporučljivo jednom tjedno napraviti piling kože tijela kako bi se uklonile odumrle stanice kože te kako bi ulje maksimalno dobro prianjalo. Također, želite li prije shimmer ulja nanijeti hidratantnu kremu ili mlijeko za kožu, možete, ali pripazite da proizvod nije pigmentiran kako se ne bi kosio s uljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Shimmer ulja nanosite na cijelo tijelo s naglaskom na noge, ruke, dekolte i vrat, a možete ih nanijeti i na kosu ako je riječ o višenamjenskom proizvodu. Stoga, s obzirom na to, već sada pripremili smo proljetno-ljetnu garderobu, u nastavku izdvajamo nekoliko sjajnih shimmer ulja s kojima ne možete pogriješiti!

Nuxe Huile ‘Prodigieuse Or’ Multi Usage Dry Oil
Charlotte Tilbury Supermodel Body
Chanel N°5 The Gold Body Oil
Kristalni shimmer losion za tijelo
Fenty Beauty by Rihanna Body Sauce Body Luminizing Tint
Tom Ford Soleil Blanc Rose Gold Shimmering Body Oil

Foto: Instagram/@fakander