Guste i lijepo oblikovane obrve jedan su od beauty imperativa jer prije svega licu daju definiran izgled koji znatno utječe na sveukupni dojam. Vjerujemo da ste nebrojeno puta i sami vidjeli primjere loše oblikovanih obrva koje bespotrebno naruše izgled, a možda se i sami našli u sličnom problemu. Isto tako, dlačice obrva “čudne” su prirode te je katkad dovoljno jedno krivo čupanje kako bi na određenim mjestima prestale rast ili se prorijedile.

Međutim, tada u pomoć pristižu serumi za njegu obrva koji potiču rast dlačica. Naime, ovi proizvodi formulirani su kako bi stimulirali rast, poboljšali gustoću i zdravlje obrva, a većina seruma sadrži aktivne sastojke koji hrane folikule dlake, produžuju fazu rasta dlačice (anagenu fazu) i sprječavaju lomljenje ili opadanje. Naravno, rezultati su individualni te ovise o genetici i učestalosti korištenja proizvoda, no već nakon prvih tri do četiri tjedna – trebali biste vidjeti prve pomake.

Prilikom odabira seruma za rast obrva valja obratiti pozornost na ključne sastojke, a jedan od najvažnijih su peptidi. Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji potiču rast jačanjem folikula dlačice i stimuliranjem proizvodnje keratina, a jednako je bitan i biotin koji dodatno jača strukturu dlačice. Isto tako, neizbježan sastojak je i keratin koji pomaže obnoviti strukturu dlačice i smanjuje lomljenje, a poželjni su i ekstrakti biljaka poput aloje, kamilice i zelenog čaja, koji pružaju antioksidativnu zaštitu.

U nastavku potražite neke od najboljih seruma za rast obrva!

Marra Brows Growth Serum

Ovaj serum za obrve i trepavice sadrži ricinusovo ulje koje se tradicionalno koristi za poticanje rasta obrva te napredni sastojak Widelash TM koji uključuje provitamin B5 i biotinil-tripeptid 1.

Benefit Hubba Brow Serum

Nježna formula ovog seruma sadrži učinkovit spoj biljnih ekstrakata, vitamina i proteina riže, što rezultira dugotrajno nahranjenim obrvama. Isto tako, serum je prikladan i za osjetljivu kožu lica.

Elizabeth Arden Prevage

Elizabeth Arden Prevage Brow Enhancing serum za rast obrva obogaćen je ekskluzivnim kompleksom peptida, vitaminima, botaničkim sastojcima i dodatnim jačajućim tvarima.

The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum

Ovaj serum pruža intenzivnu njegu dlačicama obrva i trepavica te jača svaku dlačicu, a nakon četiri tjedna primjene primijetit ćete vidljive rezultate, odnosno veći volumen, puniji izgled i općenito zdravije obrve i trepavice.

Foto: Instagram/@bambilegit