Ovaj vikend, dok će svi navaljivati na zagrebački Advent, možda je pametno izbjegavati tu abnormalnu gužvu. Na primjer, možete skoknuti do Samobora, koji, kao i Zagreb, unosi božićnu čaroliju u svoje ulice.

Već smo nekoliko puta predložili Samobor kao destinaciju za vikend izlet, ali u ovo adventsko vrijeme postaje posebno posebno. Sve započinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava. Tisuće lampica će osvijetliti zvjezdano nebo iznad klizališta, stvarajući prizor koji ne želite propustiti.

@photography_imp

Nakon toga, grad prelazi u pravu zimsku bajku. Klizalište okićeno drvećem i svjetlucavim ukrasima postaje epicentar veselja. Tu su plesne i vatrenske predstave na ledu, maskote koje šire radost, te glazba koju izvode Roko Vušković i Ružica Maurus. Atmosfera je toliko toplo dobrodošla da će vas pozivati da sudjelujete u radionicama izrade božićnih ukrasa, dječjim olimpijadama na ledu i vožnjama eko vlakićem.

Naravno, tu je i gastronomska čarolija sa štandovima samoborskih obrtnika. Možete pronaći prigodne poklone, napuniti baterije i osjetiti miris blagdanskih delicija. I da, klizalište je otvoreno svaki dan od 10 do 22 sata, pružajući vam priliku za nezaboravne trenutke na ledu.

Dok šećete magičnim samoborskim stazama, ne zaboravite posjetiti foto kutke na posebnim lokacijama poput klizališta, mosta preko Gradne, Stražničke, drvenog mosta u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Pisanje pisama Djedu Mrazu na Trgu ili doček Nove godine uz koncert grupe Panorama samo su neki od načina kako uživati u blagdanskoj čaroliji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Photographer (@edin.tuzlak)

Bajkovita atmosfera Samoborskog adventa traje sve do 7. siječnja 2024. godine, pružajući vam priliku da doživite duh blagdana i stvorite nezaboravnih blagdanskih uspomene s najmilijima, daleko od uobičajene gužve. Tako da, zašto ne započeti svoje blagdansko raspoloženje upravo ovdje, gdje se svaki korak pretvara u idiličnu božićnu čaroliju?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @photography_imp

 

Foto: Samobor.hr i @photography_imp