Zanimljiva vijest ovih je dana obišla travel portale i magazine – dvoje sretnika imat će priliku prespavati u kući koju je prvu ikad dizajnirao Antoni Gaudi. Legendarna Casa Vicens u Barceloni otvorit će svoja vrata za ekskluzivni boravak na jednu noć.

Ove jeseni u španjolskoj Barceloni dvoje sretnih gostiju Airbnb-a imat će rijetku priliku prespavati u kući Casa Vicens. Povijesna rezidencija koja datira iz 1885. godine obilježava najraniju komisiju proslavljenog španjolskog arhitekta koji je najviše traga ostavio u Barceloni. Kuća je kao zaštićeno kulturno dobro na popisu UNESCO-a, a smatra se jednom od prvih zgrada pokreta secesije. Gaudí je je izvorno projektirao kao raskošno utočište za lokalnu obitelj.

Iako je zgrada u privatnim rukama većinu od svojih dugih 136 godina otkako ju je Gaudí sagradio, živopisna arhitektonska znamenitost pretvorena je u kuću-muzej 2017. godine. Sada će prvi puta Casa Vicens ponuditi noćenje za dvoje gostiju koji se odluče prijaviti online. Rezervacija koja je trenutno navedena na stranici Airbnb za otprilike jedan dolar – moći će se bookirati po principu “tko prvi, njegovo”.

Sretnike koji će dobiti priliku za noćenjem ugostit će generalni direktor Casa Vicensa, Emili Masferrer, koji je dio tima koji je povijesno dobro pretvorio u trenutni muzej. Domaćin će podijeliti uvide s projekta obnove tijekom ekskluzivnog razgledavanja posjeda, nakon čega će gosti uživati ​​u obroku nadahnutom Gaudijevom Michelinovom zvjezdicom u grandioznoj blagovaonici – nakon čega slijedi noćna zakuska u otmjenoj “sobi za pušače”.

Foto Casa Vincens Facebook