31. kolovoza započeo je tradicionalni Venice Film Festival, koji je u svom 79. po redu izdanju već počeo okupljati crème de la crème svjetske filmske scene. Iza nas su dosad dvije filmske premijere i dva crvena tepiha, a o tome kako se na venecijanskoj smotri uspješno miješaju vrhunski filmovi i vrhunska moda, još ćemo mnogo čuti do 10. rujna, kada festival službeno završava. Ipak, prva dva dana Venice Film Festivala bila su dovoljna da se na našem radaru pojavi Rocio Munoz Morales, voditeljica festivala koja je s nekoliko prvih modnih izdanja pokazanih u Veneciji na crveni tepih uvjerljivo vratila dašak starog Hollywooda koji nam je izuzetno nedostajao. 

Nakon prve večeri Venice Film Festivala u kojoj je apsolutno briljirala svojim odjevnim izdanjem za otvorenje smotre, modni mediji jučer su se raspisali o tome tko je zapravo Rocio Munoz Morales, žena koja je “trijumfirala” i “pokorila” ovogodišnji filmski festival već u prvoj noći održavanja.

Riječ je o španjolskoj glumici kojoj je ove godine povjerena uloga predstavljanja najnovijih filmskih ostvarenja na Venice Film Festivalu, a izbor nje za ovu poziciju ne čudi, jer Rocio je već prilično slavna osoba u Italiji, gdje godinama živi i niže poslovne uspjehe.

Rođena u Madridu 1988. godine, pronašla je svoju veliku strast u plesu kojim se bavi još od djetinjstva, a uz gaže na španjolskoj televiziji, svijet je počela obilaziti kao plesačica na glazbenim turnejama Julia Inglesiasa. 2012. događa joj se debi na filmu, zahvaljujući filmskom naslovu “Immaturi: Il viaggio” režisera Paola Genovesea u kojem ju je zapazila i kritika i publika, no najveći pokretač njene karijere u Italiji koji ju je bacio u mainstream vode bit će glazbeni festival San Remo, kojeg je 2015. godine vodila uz bok poznatom Carlu Contiju.

Ako joj je San Remo donio popularnost u Italiji, ovogodišnji Venice Film Festival bez sumnje će joj osigurati prisutnost u svjetskim medijima, a nas je očarala jer je na crveni tepih donijela onaj toliko željeni dašak starog Hollywooda koji se u posljednje vrijeme, složit ćemo se svi, pomalo izgubio. Dodjele filmskih nagrada već nas neko vrijeme ne oduševljavaju modom na crvenom tepihu, zbog čega nam je Rocio Munoz Morales u trenutku zapela za oko.

Mostru je otvorila predivnom crno-bijelom večernjom haljinom iz Armani Privé kolekcije za jesen 2008. godine, a nakon ove arhivske ljepotice, sinoć je voditeljsku ulogu odradila u srebrnoj flapper haljini stiliziranoj do savršenstva, odavši na moderan način počast Gatsby eri i 20-im godinama prošlog stoljeća. Čak je i njen dolazak na Venice Film Festival bio vrlo, vrlo chic, u crno-bijelom izdanju i s mnogo šarma, ponovno kao oda modnim 20-ima.

Pred nama su još brojni uzbudljivi dani na crvenom tepihu u Veneciji i jedva čekamo vidjeti sva izdanja Rocio Munoz Morales!

Foto: Getty Images