Objavljen je prvi pogled na nadolazeću dramu režisera Darrena Aronofskog “The Whale”, u kojoj Fraser glumi sredovječnog muškarca od 300 kilograma koji se bori da se ponovno poveže sa svojom 17-godišnjom kćeri.

Film je Aronofskyjev prvi redateljski rad nakon filma “Mother!”, koji je podijelio kritičare i publiku. Prvi pogled na film “The Whale” stigao je nakon potvrde da će film imati svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu 2022.

The Whale

Uz Frasera u filmu “The Whale” glumi Sadie Sink (glumi u seriji “Stranger Things”), Honga Chaua, Samanthu Morton i Tyja Simpkinsa. Aronofskom se ponovno pridružuje njegov dugogodišnji snimatelj Matthew Libatique, koji je također potpisuje kameru za venecijansku premijeru filma Olivije Wilde “Don’t Worry Darling”. Libatique je do danas snimio sve filmove Aronofskyja osim “The Fighter”.

“Bit će kao nešto što još niste vidjeli” – kazao je Fraser prošle godine za portal Unilad o svojoj izvedbi u filmu “The Whale”, u kojem glumac gomila kilograme i nosi proteze. “To je zapravo sve što vam mogu reći… Garderoba i kostim bili su opsežni, besprijekorni, glomazni. Ovo je svakako daleko od bilo čega što sam ikada radio, ali da ne budem sramežljiv… znam da će ostaviti trajan dojam.”

Dok je Fraser imao sporednu ulogu u filmu Stevena Soderbergha “No Sudden Movie” prošle godine, “The Whale” označava veliki povratak za glumca u njegovoj prvoj glavnoj ulozi nakon akcijskog filma “Bijeg” iz 2013. godine, koji je izašao direktno na DVD-u. Na Fraserovoj nadolazećoj listi uloga su i ona u vesternu Martina Scorsesea “Killers of the Flower Moon” i uloga zlikovca u ulozi Garfielda Lynnsa/Fireflya u popularnoj DC-jevoj seriji “Batgirl”, koja izlazi na HBO Maxu kasnije ove godine. Uz film “The Whale” producentska kuća A24 na Venecijanskom filmskom festivalu 2022 prikazuje još dva filma: “The Eternal Daughter” s Tildom Swinton te “Pearl” s MIom Goth u glavnim ulogama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Biennale di Venezia (@labiennale)