Prije nekoliko tjedana saznali smo da studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) surađuju s PlayStationom iz važnoga razloga, a sad je tu plod – Aloyina replika kostima

U igri Horizon Forbidden West, Aloyina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze.

Replika kostima na lutki

Inspirirani svijetom Horizon Forbidden Westa, studenti TTF-a željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je sastavni dio kostima.

Izrada replike kostima

Povodom početka projekta, voditeljica projekta, prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu rekla je: „S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja.”

Replika kostima na djevojci

Na izradi kostima sudjelovale su studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Projektiranje odjeće. Svaka od njih izradila je dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće dok je izv. prof. dr. sc. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis. Kostim na fotografijama nosi Selma Imamagić, studentica diplomskog studija smjera Odjevno inženjerstvo.

Sudionice projekta TTF-a i PlayStationa

Kako je izgledao proces cijele izrade, pogledajte ovdje.

 

Foto: PR