Povodom proslave izlaska igre Horizon Forbidden West, PlayStation Hrvatska surađuje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu na izradi replike kostima Aloy – glavne protagonistice igre

Horizon Forbidden West je dugoočekivani nastavak Horizon Zero Dawn, hvaljene igre koja je osvojila brojne nagrade i prodane u više od 20 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih igara za PlayStation 4™.

TTF i PlayStation Hrvatska izrada replike

U igri Horizon Forbidden West, Aloyina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze.

TTF i PlayStation Hrvatska izrada replike

Inspirirani upravo svijetom Horizon Forbidden Westa, studenti TTF-a željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je sastavni dio kostima. Voditeljica projekta, prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu rekla je:

“S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Naši studenti bili su oduševljeni što su imali priliku surađivati ​​na ovom projektu jer mnogi od njih igraju igre u slobodno vrijeme, a PlayStation je za njih više od igre, dio je hrvatske kulture. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja.”

Na izradi kostima sudjeluju studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Dizajn odjeće. Svaka od njih izradila je dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i prof. dr. Irene Šabarić, voditeljice Katedre za dizajn tekstila i odjeće dok je prof. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis.

TTF i PlayStation Hrvatska izrada replike

Odlična inicijativa koja dokazuje da kreativnost može biti odgovorna! Konačno otkriće kostima možete pratiti na Facebooku i Instagramu PlayStation Hrvatska te društvenim mrežama TTF-a, a najavu za odličnu igru u kojoj glavnu ulogu igra Aloy možete pogledati niže.