I ovog mjeseca nastavljamo s našom rubrikom Grazia #PressPlay, u kojoj vam posljednji petak u mjesecu donosimo preporuke novih studijskih albuma, koje smo odmah po objavi uvrstili i na vlastite playliste. 

Rujan nam je u znaku hip-hop žanra, gdje su se posebno istaknula imena Little Simz i Lil Nas X, a na popisu su nam se našli i indie-dance veterani  Saint Etienne koji su objavili jubilarno deseto studijsko izdanje, kao i jedno novootkriveno ime specifičnog hip-house žanra.

Press play – i ponovno nam se pridružite u slušanju.

Little Simz: Sometimes I Might Be Introvert

Svojom kreativnošću i unikatnim izričajem, ova britanska reperica jedno je od najautentičnijih glazbenih imena u posljednjih desetak godina. Sa svojim četvrtim studijskim albumom “Sometimes I Might Be Introvert” očarala je i publiku i kritiku te već sada konkurira za titulu albuma godine na brojnim glazbenim publikacijama. Album kroz 19 pjesama donosi britke stihove i hrabru priču o vlastitim nesigurnostima, a Little Simz postavlja u sam vrh svjetske rap scene, a i šire.

Lil Nas X: Montero

Još jedno rap ime ovog je mjeseca objavilo studijski album. Neki bi rekli kontroverzni, no mi ćemo reći autentični i hrabri reper Lil Nas X objavio je iščekivano debitantsko izdanje “Montero”. Album nam donosi mješavinu hip-hop i pop žanrova, obuhvaćenih u 15 pjesama, uz zvučna gostujuća imena, među kojima su i Elton John, Doja Cat i Miley Cyrus.

The Vaccines: Back In Love City

Retro rock’n’roll zvuk obavija novo studijsko izdanje britanskog rock benda The Vaccines. “Back In Love City” njihov je peti po redu album i članovi benda predstavili su ga kao konceptualno izdanje, s pjesmama koje ‘prizivaju metropolu kao odredište za dobru energiju i bijeg od kaosa’.

​​

Saint Etienne: I’ve Been Trying to Tell You

Britanski trio Saint Etienne ima novi album. “I’ve Been Trying To Tell You” njihovo je deseto po redu studijsko izdanje i donosi nam kolekciju njihovog prepoznatljvog nostalgičnog indie-dance zvuka. Bend je pjesme kreirao na daljinu, koristeći se snimkama i sample-ovima iz perioda 1997. do 2001., a njegovom objavom ujedno obilježavaju i trideset godina djelovanja. I fanovi i kritika album ističu kao jedno od njihovih najzrelijih izdanja u karijeri.

Park Hye Jin: Before I Die

Ukoliko za svoje playliste tražite novo i interesantno ime, svakako vam preporučamo Park Hye Jin, glazbenicu iz Los Angelesa južno-korejskih korijena. Riječ je o mladoj reperici i producentici koja na svom debitantskom albumu “Before I Die” donosi kolekciju pjesama na engleskom i korejskom jeziku, umotanih u spoj hip-house žanra, a obavijenih sanjivom bedroom produkcijom, koju potpisuje samostalno.

Naslovna fotografija: John Phillips/Getty Images