Kako smo prethodno najavili, u našoj novoj Grazia #PressPlay rubrici jednom mjesečno ćemo vam donositi preporuke novih glazbenih albuma koja su tijekom mjeseca ugledala svjetlo dana, a koja su se odmah po objavi našla i među našim favoritima.

Kolovoz je bio ispunjen novim studijskim izdanjima, među kojima posebno ističemo iščekivani album novozelandske glazbenice Lorde, koju ćemo sljedeće godine imati priliku i čuti i vidjeti uživo na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, kao i skupine The Killers, koja nam pak stiže na zagrebački Jarun u sklopu INmusic Festivala.

U nastavku pronađite naše preporuke, press play – i pridružite nam se u slušanju.

Lorde – “Solar Power”

Konačno smo dočekali i objavu trećeg studijskog albuma novozelandske glazbenice Lorde, nastao u suradnji s cijenjenim imenom pop/indie produkcije, Jackom Antonoffom. Naslovna pjesma “Solar Power” nam je već kao najavni singl otkrila smjer u kojem će novo izdanje ići – opušteni i topli indie-folk-pop slikovitih priča i ugodnih melodija, a Lorde se u tome odlično snalazi. Jedva čekamo čuti uživo.

Datum objave: 20.08.2021.; izdavač: Universal Music

Martha Wainwright – “Love Will Be Reborn”

Za cijenjenu kanadsku kantautoricu Marthu Wainwright ovo je šesto studijsko izdanje, na koje smo čekali gotovo pet godina. I vrijedilo je. Kroz jedanaest pjesama uvodi nas u svoj intimni svijet ispunjen ranjivošću i boli te snagom koju pronalazi u pukotinama unutrašnjosti. Uz naslovnu “Love Will Be Reborn”, posebno se ističe i piano balada “Falaise de Malaise”. Ako volite Kate Bush, ovaj album bi vam mogao biti među favoritima.

Datum objave: 20.08.2021.; izdavač: Cooking Vinyl

Halsey – “If I Can’t Have Love, I Want Power”

Princeza alt-popa svoj je četvrti po redu studijski album kreirala uz pomoć jakih imena glazbenog svijeta – za produkciju su zaslužni Trent Reznor i Atticus Ross. Riječ je o konceptualnom album posvećenom trudnoći i porodu, životnom iskustvu kroz koje je Halsey prolazila u periodu stvaranja pjesama za ovo izdanje. Intenzivan, na momente taman, a u suštini – izrazito snažan album.

Datum objave: 27.08.2021.; izdavač: Universal Music

Jungle – “Loving in Stereo”

Jedno od izdanja koje smo s nestrpljenjem iščekivali. Britanski electro-duo Josh Lloyd-Watson i Tom McFarland na svom novom albumu nam donosi neodoljivu dozu zaigranih zvukova, zaraznih melodija, groovy ritmova i falsetto pjevanja. “Loving in Stereo” njihovo je treće po redu studijsko izdanje i stiže nam u savršenom trenutku – kao idealan soundtrack ispraćaja ljeta.

Datum objave: 13.08.2021.; izdavač: Caiola Records / AWAL

The Killers – “Pressure Machine”

Kako je i sam frontmen Brandon Flowers otkrio, ovo je za The Killers najintimniji album objavljen do sada. Većinu pjesama napisao je u periodu lockdowna, tijekom kojeg se okrenuo introspekciji i putovanju kroz vlastito djetinjstvo u okruženju malenog američkog grada ispunjenog “slomljenim snovima radničke klase”. I dok smo već navikli na njihove stadionske himne, ovim albumom su nas iznenadili svojom skromnošću i suptilnošću, kako zvukom tako i stihovima.

Datum objave: 13.08.2021.; izdavač: Universal Music

Naslovna fotografija: Arturo Holmes, Getty Images