Sjajna vijest za sve koji svoje vikende vole provesti u prirodi. Jedna od najljepših planinarsko pješačkih staza ponovno je otvorena

Premužićeva staza sada je, nakon što je nekoliko dana dio staze bio zatvoren zbog odrona, ponovno prohodna u cijeloj dužini. Ovu sjajnu vijest podijelio je Nacionalni park Sjeverni Velebit i to taman uoči prvog lipanjskog vikenda koji je odlična prilika za boravak u prirodi i svježem zraku.

“Obavještavamo vas da je odron na Premužićevoj stazi saniran te da je staza sada prohodna u cijeloj dužini. Zahvaljujemo se PD Kamenjak Rab koji nam je pomogao da zajedničkim snagama u kratkom roku saniramo stazu”, stoji na stranicama Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Ova planinarsko pješačka staza smatra se jednom od najljepših u Hrvatskoj, a njezina najviša točka je na 1630 metara nadmorske visine. Još jedna zanimljiva činjenica je da je Premužićeva staza 2009. godine u cijeloj svojoj dužini i službeno zaštićena kao kulturno dobro od nacionalnog značaja.

Premužićeva staza u jesen i po zimi može biti puna snijega, a po ljeti pravi solarij kada se užare stijene.  Samim time, lipanj je najbolje vrijeme za uputiti se u ovu avanturu.