Duboko u svijetu ljepote, stalno se pojavljuju novi sastojci koji obećavaju izvanredne rezultate. Jedan od otkrića je i poliglutaminska kiselina (PGA)

Radi se inovativnom sastojku koji je osvojio srca beauty entuzijasta diljem svijeta. Ova snažna i višenamjenska kiselina postaje sve popularnija u beauty rutinama, nudeći brojne koristi za kožu.

PGA je prirodni polimer aminokiselina koji ima sposobnost zadržavanja vlage u koži. Ona djeluje kao hidratant i omogućuje dugotrajnu hidrataciju kože, čime se smanjuje pojava suhoće, dehidracije i finih linija.

Poliglutaminska kiselina nastaje fermentacijom japanske soje s posebnim sojem bakterija koje se također mogu pronaći u kimchiju. 

Zanimljivost je i da poliglutaminska kiselina zadržava četiri puta više vlage i od hijaluronske kiseline. Upravo ta Sposobnost da veže vlagu čini je iznimno učinkovitom u borbi protiv gubitka vlage i održavanju optimalne hidratacije kože.

Jedna od ključnih prednosti poliglutaminske kiseline je njena visoka bioraspoloživost i kompatibilnost s kožom. Budući da je slična strukturi prirodno prisutnih tvari u našoj koži, jednostavno apsorbira i prodire duboko u epidermu. To znači da će vaša koža brzo upiti ovaj sastojak i pružiti mu maksimalne koristi.

PGA također ima izuzetno blagi učinak na kožu, što ga čini pogodnim za osjetljivu kožu i one koji imaju probleme s iritacijama. Njegova nježna formulacija čini ga idealnim izborom za sve tipove kože, bez obzira na godine ili posebne potrebe.

“U konačnici svi tipovi kože mogu imati koristi od poliglutaminske kiseline kao hidratantnog sredstva, ali osobito zrela i suha koža, ili oni s oslabljenom zaštitnom funkcijom”, Georgie Cleeve, osnivačica Oskia Skincare.

Kako koristiti poliglutaminsku kiselinu u svojoj rutini

Poliglutaminska kiselina prijateljski je sastojak koji se dobro slaže s drugim aktivnim tvarima i stoga ju je lako uvrstiti u vašu rutinu. 

“Poliglutaminska kiselina je izvrsna aktivna tvar za korištenje ujutro i poslijepodne i nalazi se u svim proizvodima, od sredstava za čišćenje do seruma i hidratantnih krema. Međutim, najbolji će učinak biti u serumima i hidratantnim kremama”, savjetovala je Cleeve.

Poliglutaminsku kiselinu uvijek treba nanositi izravno na kožu u proizvodu na bazi vode, a prije svega što sadrži ulja.

Ukratko, poliglutaminska kiselina je otkriće koje je unijelo svježinu u svijet ljepote. Njezina sposobnost zadržavanja vlage, blagotvorni učinak na kožu i visoka bioraspoloživost čine je iznimno poželjnim sastojkom u beauty rutinama diljem svijeta. Bez obzira na tip kože ili dob, poliglutaminska kiselina nudi brojne prednosti, uključujući hidrataciju, smanjenje finih linija i podršku obnovi kože.

Stoga, ako želite dodati novu dimenziju hidratacije i pomladiti svoju kožu, ne oklijevajte uključiti poliglutaminsku kiselinu u svoju beauty rutinu. Pružit će vam blistavu kožu koja će privlačiti poglede i pomoći vam da postignete svoje najbolje izdanje.

Započnite istraživanje proizvoda koji sadrže poliglutaminsku kiselinu i pripremite se za putovanje prema hidratiziranoj, njegovanoj i predivnoj koži. Vaša beauty rutina nikada neće biti ista.