Njega umorne kože kojoj nedostaje kolagena čini se komplicirana. Od raznih tretmana na tržištu, zaboljela nas je glava. Odlučili smo posavjetovati se sa specijalisticom dermatologije i venerologije, dr. Majom Kolić iz Poliklinike Estera. Dr. Kolić upoznala nas je s najnovijim hitom – neinvazivnim lifting tretmanom Ultherapy.

Ovaj tretman prodire dublje u kožu pomoću ultrazvuka kako bi stimulirao sintezu vlastitog kolagena – bez potrebe za odlaskom “pod nož”, stvarajući dugotrajan efekt.

Možete li nam reći zašto je Ultherapy toliko dobar tretman da ga bira sve veći broj Vaših pacijentica?

Pacijentice i pacijenti biraju Ultherapy jer je rezultat potpuno prirodno podignuto i zategnuto lice. Ultherapy nazivamo nekirurškim face liftingom i ako ne želimo ići pod nož, danas najviše možemo zategnuti lice upravo ovim aparatom. Ultherapy je ultrazvučni aparat kojim potičemo sintezu vlastitog kolagena, a tretman smiju izvoditi samo za to educirani liječnici. U Poliklinici Estera isključivo ja kao dermatolog izvodim Ultheru. 

Kome biste najviše preporučili ovaj zahvat? Za koji tip kože je idealan Ultherapy?

Prije svakog zahvata napravim konzultacije s pacijenticom/ pacijentom. U Poliklinici Estera Ultherapy preporučujem ženama i muškarcima od 35. pa do 70. godine života, ali to ovisi o samoj osobi, kakvo ima fibrozno tkivo, o kvaliteti kože, načinu života. Neki se mogu odmah podvrgnuti Ultherapy tretmanu, a kod nekih prvo treba poraditi na kvaliteti kože kako bi rezultat bio odgovarajući. U Esteri kvalitetu kože potičemo kemijskim pilingom, biorevitalizacijom i bioreparacijom.

Ultherapy tretman najčešće radimo na licu. Ono što želim napomenuti jest da mi u Poliklinici Estera ne radimo Ultherapy tretman lica parcijalno, već lice uvijek tretiramo kao cjelinu, što ono zbog svoje jedinstvene anatomije i jest.

Osim na licu, Ultherapy u Poliklinici Estera radimo i na tijelu, što je osobito traženo sada prije ljeta jer odlično podiže stražnjicu te zateže kožu na trbuhu. Što se trbuha tiče, zanimljivo je da je ovaj tretman popularniji kod muškaraca nego kod žena.

Naravno, od ovog tretmana želimo dobiti izvrsne rezultate te ga doživjeti u sigurnoj okolini. Koliko je važno da Ultherapy izvodi dermatolog u provjerenoj poliklinici?

Ultherapy svakako mora izvoditi doktor medicine, a najbolje je da ga izvodi upravo dermatolog. I ne govorim ovo zato što sam dermatolog. Pacijent će profitirati ako Ultherapy izvodi specijalist dermatologije radi univerzalnog znanja i shvaćanja kože, čitanja ultrazvuka i vizualizacije koju nam omogućuje Ulthera kako bi energiju odašiljali na pravu dubinu i ispravno aplicirali jakost impulsa na određenu dubinu kože. Ulthera je moćan aparat, zbog čega daje i moćne rezultate. Ako nije u pravim rukama, pacijent riskira ili da nema potentne rezultate, ili još gore, da dođe do komplikacija. Puno je tu detalja, stoga je znanje dermatologa ključno da bi se postigao željeni efekt.

Zašto volite Ultherapy? Jeste li i sami isprobali ovaj neinvazivni tretman? 

Ulterapy je tretman koji najviše volim raditi jer iza same tehnologije stoji, kako volim reći, pametna medicina koja naše tijelo potiče da radi u našu korist te da prkosi gravitaciji i znakovima starenja. Osobno jednom godišnje održavam tonus kože lica pomoću Ultherapy tretmana. Zbog toga što se radi samo jednom u godinu dana ili u dvije godine, to je zapravo i jedina stvar za sebe koju uspijevam raditi redovito (smijeh). Osim toga, puno naših pacijentica su liječnice, što nam je isto potvrda da je upravo Ultherapy najbolji izbor kad je riječ o minimalno invazivnim zahvatima.

Kako izgleda njega kože nakon tretmana? Koliko dugo su vidljivi rezultati?

Nakon tretmana možete se odmah vratiti svojim dnevnim obvezama i aktivnostima. Koža može biti blago crvena. Većina pacijenata kaže da prvi rezultat odnosno lagano zatezanje osjećaju odmah, dok je za konačni rezultat potrebno pričekati nekoliko mjeseci da kolagen napravi svoje. Nakon toga, idući put dolazite za nekih 12-24 mjeseci i ponavljamo Ultherapy. 

Možemo li ovaj tretman obaviti i tijekom ljetnih mjeseci?

Ultherapy možemo raditi tijekom cijele godine, pa tako i tijekom ljetnih mjeseci. Koža nije osjetljiva na sunce nakon tretmana. Inače, tretman lica s pripremom i maskom na kraju tretmana traje oko tri sata, što ovisi o dijelu tijela koji se tretira.

Po čemu se Ultherapy razlikuje od ostalih tretmana za zatezanje kože? Koja je njegova posebnost?

Posebnost Ultherapy jest u tehnologiji koju koristi. Ulthera je trenutačno najrazvijeniji i najsofisticiraniji takav uređaj odnosno tretman na tržištu. Postoje i različite kopije ovog uređaja, no ono što Ultheru ističe jesu mogućnost vizualizacije i preciznost u prikazu slojeva kože koje je potrebno tretirati za stimuliranje sinteze novog kolagena.

Za one koji su možda u nedoumici oko odabira ovog tretmana, kako ih razuvjeriti da se odluče?

Poznata sam po tome da nikad ne nagovaram pacijente kada je riječ o estetskim tretmanima. Drugo je kada liječimo bolesti kože, onda trebamo pacijenta poticati, a nekad i nagovarati na terapiju jer se radi o zdravlju. Kada je riječ o estetici, potreba i želja treba doći od pacijentice sa ciljem da joj minimalno invazivni tretmani podignu kvalitetu života – da se bolje osjeća jer bolje izgleda. U Esteri smo, naravno, uvijek tu da informiramo, pa i educiramo pacijentice, odgovorimo na sva pitanja, ali ne treba razuvjeravati i nagovarati. Žene uglavnom znaju što žele, a što ne žele, i ja to poštujem. Ultherapy je najluksuzniji minimalno invazivni tretman na svijetu i obično ga oni koji su bolje informirani sami traže. Imamo puno pacijentica koje su prije putovale zbog Ulthere u London ili New York, a sada su sretne što ga imaju u Zagrebu u Esteri.