Pumpkin pie iliti pita od bundeve idealna je jesenska slastica u kojoj maksimalno uživamo, ali osim isprobavanja u mnogobrojnim slastičarnicama, ovog puta poželjeli smo napraviti svoju varijantu.

Stoga, kako bi i vama to pošlo za rukom, u nastavku donosimo jednostavan recept koji uspije baš svaki put!

Sastojci za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice limunovog soka
  • 100 g hladnog maslaca (narezanog na tanje kriške)
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praska za pecivo
  • 70 g šećera

Sastojci za nadjev:

  • 700 g “mesa” od bundeve
  • 3 jaja
  • 200 g krem sira
  • 150 g šećera
  • žličica cimeta
  • žličica đumbira
  • malo mljevenog klinčića

Priprema:

  1. Prvi korak je pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te dodati maslac pa miksati dok smjesa ne postane mrvičasta. Zatim dodajte limun i jaje te rukama dobro izmijesite. Ostavite tijesto otprilike 30 minuta u hladnjaku.
  2. Meso od bundeve narežite na kocke te stavite na lim za pečenje obložen papirom i pecite na 190 °C otprilike 30 minuta. Kad je gotovo, mikserom napravite pire i pomiješajte ga s ostalim sastojcima za nadjev.
  3. Kalup za pečenje obložite papirom ili namastite maslacem te stavite razvaljano tijesto, a rub izbodite vilicom kako biste dobili vizualni efekt pite.
  4. Zatim na tijesto stavite nadjev i pecite oko sat vremena na 175 °C.

Foto: Pexels