Pumpkin pie iliti pita od bundeve idealna je jesenska slastica u kojoj maksimalno uživamo, ali osim isprobavanja u mnogobrojnim slastičarnicama, ovog puta poželjeli smo napraviti svoju varijantu.
Stoga, kako bi i vama to pošlo za rukom, u nastavku donosimo jednostavan recept koji uspije baš svaki put!
Sastojci za tijesto:
- 200 g brašna
- 1 žumanjak
- 2 žlice limunovog soka
- 100 g hladnog maslaca (narezanog na tanje kriške)
- prstohvat soli
- 1 žličica praska za pecivo
- 70 g šećera
Sastojci za nadjev:
- 700 g “mesa” od bundeve
- 3 jaja
- 200 g krem sira
- 150 g šećera
- žličica cimeta
- žličica đumbira
- malo mljevenog klinčića
Priprema:
- Prvi korak je pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te dodati maslac pa miksati dok smjesa ne postane mrvičasta. Zatim dodajte limun i jaje te rukama dobro izmijesite. Ostavite tijesto otprilike 30 minuta u hladnjaku.
- Meso od bundeve narežite na kocke te stavite na lim za pečenje obložen papirom i pecite na 190 °C otprilike 30 minuta. Kad je gotovo, mikserom napravite pire i pomiješajte ga s ostalim sastojcima za nadjev.
- Kalup za pečenje obložite papirom ili namastite maslacem te stavite razvaljano tijesto, a rub izbodite vilicom kako biste dobili vizualni efekt pite.
- Zatim na tijesto stavite nadjev i pecite oko sat vremena na 175 °C.
Foto: Pexels