Za upotpunu slobodnog vremena, Netflix nam i kroz kolovoz nudi nove naslove. Iako u nešto manjem broju nego što je to bilo prethodni mjesec, na platformu stiže nekolicina iščekivanih novih dokumentarnih, dramskih i humorističnih serija – pregledali smo popis i izdvojili naše preporuke.

Pray Away (3. kolovoza)

Tijekom 1970-ih nekolicina muškaraca nije se mogla pomiriti s činjenicom da su homoseksualci te su u svojoj evanđeoskoj crkvi započeli “terapiju” kako bi jedni drugima pomogli u napuštanju “homoseksualnog načina života”. Ubrzo im je pristiglo više od 25.000 pisama ljudi koji su tražili pomoć te su se formalizirali kao Exodus International, što je postala najveća i najkontroverznija organizacija za konverzijsku terapiju na svijetu. Postali su zvijezde svoje vjerske zajednice, no od sebe samih nisu mogli pobjeći te su mnogi od njih “izašli iz ormara” odričući se pokreta koji su pomogli stvoriti. Serijal “Pray Away” kronološki prati uspon “ex gay” pokreta, otkriva njegov neznanstveni utjecaj i štetu koju je ostavilo njegovo naslijeđe. Izvršni producenti serijala su Ryan Murphy i Jason Blum, dok je redateljica Kristine Stolakis.

Shiny Flakes: The Teenage Drug Lord (3. kolovoza)

Ako ste pratili uspješnu Netflxovu seriju “How to Sell Drugs Online (Fast)”, možda će vam biti interesantna činjenica kako je naslov inspiriran stvarnim činjenicama, a upravo tu priču će u ovom dokumentarnom serijalu ispričati Maximilian Schmidt – njemački tinejdžer porijeklom iz Leipziga koji je stvorio 4,1 milijun eura vrijedno narko-carstvo.

Cooking With Paris (4. kolovoza)

Model, DJ-ica, glazbenica, poduzetnica…Paris Hilton postaje – kuharica i dobiva svoj kulinarski show. Za to se pobrinuo Netflix i zajedno s njom kreirao reality show “Cooking With Paris”. Kako stoji u opisu naslova, ona nije masterchef niti to pokušava biti, već nas uvodi u svoj svijet (ne)snalaženja u kuhinji. Serijal je inspiriran njenim viralnim YouTube videom u kojem nas je (pokušala) naučiti pripremati lazanje, a kroz šest epizoda društvo će joj praviti Kim Kardashian, Demi Lovato, Nikki Glaser, Saweetie, Lele Pons te Nicky i Kathy Hilton. Ovo već miriše na “guilty-pleasure” serijal.

Untold (10. kolovoza)

Kreatori zamijećenog dokumentarnog naslova “Wild Wild Country” predstavljaju novi serijal – “Untold”, koji nas vodi iza kulisa sportskog svijeta. Od tenisa preko boksa do košarke, serijal će kroz pet epizoda otkriti priče glavnih aktera raznih sportskih događanja, koje donose potpuno novi pogled na ono što se događalo u pozadini; Olimpijska pobjednica Caitlyn Jenner osvrnut će se na svoj put do zlatne medalje, boksačica Christy Martin otkrit će svoju borbu kroz život, ali izvan ringa, tenisač Mardy Fish otvoreno će progovoriti o svom mentalnom zdravlju…

The Chair (20. kolovoza)

Nagrađivana glumica Sandra Oh zvijezda je nove serije “The Chair” te kroz elemente komedije i drame prikazuje Dr. Ji-Yoon Kim, koja postaje predstavnica Katedre za engleski jezik na prestižnom sveučilištu Pembroke. Ona se ubrzo po preuzimanju suočava s jedinstvenim setom izazova kao prva žena koja predsjeda tom Katedrom, a ujedno i pripadnica manjine. Osim što nosi glavnu ulogu, Sandra Oh našla se ovdje i u ulozi izvršne producentice, a tu joj društvo prave i Amanda Peet (ujedno i autorica serije), David Benioff, D.B. Weiss, Bernie Caulfield i Daniel Gray Longino.

Sparking Joy (31. kolovoza)

Kraljica organizacije Marie Kondo ponovno se vraća na Netflix ekran, s ciljem da nas “dovede u red”. Prema najavi, u svom novom serijalu bavit će se trima biznisima te prikazati kako se osnove njene metode mogu primijeniti i na naše poslovanje, odnose i zajednice. Također, tijekom serijala, gledatelji će imati priliku ući u njen dom, upoznati njezinu obitelj i uvidjeti kako ona izaziva radost u svakodnevnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Fotografija: The Chair / Netflix