Kad god pomislite da nemate što gledati na Netflixu, dođite se ovdje podsjetiti da izbora svakako ima. Filmovi, serije, originalan sadržaj… Ovo stiže u svibnju

Ožujak nam donosi niz zanimljivih naslova, a u nastavku donosimo naše favorite koje smo već stavili na popis i s guštom ih iščekujemo pogledati. Neovisno o tome volite li dokumentarce, komediju, true-crime ili stand-up – mi smo vam sve popisali!

Hold Your Breath: The Ice Dive (3. svibnja)

Johanna Nordblad, finska roniteljica na ronjenje koja jednim dahom pokušava oboriti svjetski rekord prijeđene udaljenosti pod ledom, tema je fascinantnog dokumentarca Iana Derryja. Gledamo kako tjera svoje tijelo do krajnjih granica, uranjajući u ledene vode i pokušavajući izbjeći hipotermiju, dok kamera izlazi kako bi snimila prostrane ledene ravnice u kojima trenira. Zajamčeno će vas naježiti.

Meltdown: Three Mile Island (4. svibnja)

U ovoj nevjerojatnoj seriji u četiri nastavka, dokumentarist nominiran za Oscara, Kief Davidson i producenti koji stoje iza Erin Brockovich zadubljuju se u zaboravljenu epizodu novije povijesti: djelomični slom koji se dogodio u nuklearnoj elektrani Three Mile Island u središnjoj Pennsylvaniji 1979. godine. U njegovom srcu je Richard Parks – glavni inženjer reaktora koji je, bojeći se širokog zataškavanja, postao zviždač – kao i stanovnici obližnjeg Middletowna, koji su bili prisiljeni živjeti s razornim učincima kontaminacije.

Bling Empire: 2. sezona (13. svibnja)

Bling Empire

Ako ste gledali prvu sezonu, ovo ste sigurno jedva dočekali. Otkako je veličanstvena stvarnost Jeffa Jenkinsa uz društvo ekstravagantno bogatih, istočnoazijskih socijalista sa sjedištem u Los Angelesu debitirala prošlog siječnja, od svoje glumačke ekipe napravila je zvijezde: isklesani model Kevin Kreider; simpatičan trgovac nekretninama Kane Lim; kraljica mode Christine Chiu; urnebesna nasljednica Anna Shay; i miljenik Voguea Jaime Xie. U svojoj raskošnoj drugoj sezoni očekujte eksplozivne svađe, obilje visokog nakita i dva uzbudljiva nova dodatka: milijarderovu kćer Dorothy Wang i neodoljivu influencericu Mimi Morris.

Stranger Things: sezona 4, dio 1 (27. svibnja)

Stranger Things sezona četiri

Tko bi rekao da su prošle skoro tri godine otkako su Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Will (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink) i suradnici posljednji put krasili naše ekrane! Konačno su odlučili vratiti se i ponovno s nama uroniti u Hawkins na prvi dio četvrte sezone blockbustera znanstveno-fantastičnog hita. Smješten u proljeće 1986., omiljeni tinejdžeri se opet hvataju u koštac s novom nadnaravnom prijetnjom u nadi da će jednom zauvijek stati na kraj užasima svijeta Upside Down. Pridružit će im se Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Steve (Joe Keery), Robin (Maya Hawke), Joyce (Winona Ryder) i još pokoji lik kojeg sigurno niste očekivali! Nakon što prođete kroz nove epizode, stavite alarm na drugi dio sezone (da, stižu u dva dijela!), koji bi trebao izaći 1. srpnja.

Foto: The Weekend Away/Netflix