”Glavna inspiracija nam je priroda. Uči nas kako dizajnirati stvari, prostor i život, a nerijetko i odradi većinu posla. Uči nas strpljenju i zahvalnosti jer za dobre stvari treba vremena.”

Tko kaže da se u Hrvatskoj ne mogu pronaći kreativci koji izrađuju prekrasan namještaj, još i ekološki osviještene izrade. Dok inozemna scena vrvi hipsterskim stolarskim tvrtkama, kao i svim drugim zanatima koji se kod nas možda čine zaboravljenima, lijepo je naići na dvojac koji dokazuje kako je i u našoj okolini postoji isto.

Tomislav i Matej Majcan počeli su sa sadnjom drveća, prošle su jeseni posadili par stotina, a u sljedećim godinama tu brojku namjeravaju kontinuirano povećavati. Njihova tvrtka smjestila se u Velikoj Trnovitici, a radi se o izradi masivnog namještaja koji spaja divne prirodne materijale s modernim dizajnom. Sve se radi od nule, a materijal za izradu ovog precool namještaja koji potpisuju i rade sami, pronalaze u okolici, koriste samo već srušena stabla i snažno se protive sječi šuma za potrebe izrade namještaja.

”Masivno drvo jedini je materijal kojim radimo. Čak i kao komad namještaja, ono živi, diše, mijenja boju i dimenzije, ima dušu i osobnost. Glavna inspiracija nam je priroda. Uči nas kako dizajnirati stvari, prostor i život, a nerijetko i odradi većinu posla. Uči nas strpljenju i zahvalnosti jer za dobre stvari treba vremena.”, stoji u opisu Majcanove filozofije rada.