Hranjive maske su korak broj 2 u ritualu njege, a slijede nakon klasičnog pilinga ili čišćenja kože soničnim aparatom

Na tržištu postoji veliki broj preparata iz ovog segmenta: maske za hidrataciju, dubinsku prehranu, uklanjanje mrlja i pigmentacija, sužavanje pora, dok ih po strukturi dijelimo na kremaste, tekuće, film, voštane i žele. Svaka od njih odgovara određenom tipu, odnosno stanju kože, a koja vama odgovara, najbolje ćete ustanoviti ako ih testirate, ali obazrivo.

Posavjetujte se sa stručnom osobom, napravite selekciju i vodite računa o tome jeste li alergični na neki od sastojaka koji maska sadrži. Imajte u vidu da čak ni potpuno prirodne maske ne moraju biti odgovarajuće jer jaka koncentracija biljaka i njihovih ulja može izazvati blažu ili jaču iritaciju kože.

Ako imate problem s proširenim porama, trebali biste potražiti maske na bazi voska koje će odčepiti masnoćom začepljene pore. Ono što je također trenutačno hit u svijetu jest korejska kozmetika jer je, kao što možemo i pretpostaviti, potpuno inovativna i drukčija. U moru brendova koji nam dolaze iz ove zemlje, možemo naći slične maske od crnog ugljena koje savršeno dobro čiste kožu.