Potaknuta sve većim utjecajem silnih trendova high street brandova, mlada dizajnerica Jelena Vrhovec svojim brandom J’ELIM želi vratiti naglasak na bazne komade i pokazati kako oni ne moraju biti ni obični ni dosadni. 

U prvoj kolekciji SUMAMOD, na šaljiv način dizajnerica predstavlja kapsula kolekciju koja obuhvaća komade za gotovo svaku prigodu u kojoj se jedna urbana žena može danas pronaći. Izborom kvalitetnih materijala kao što su traper, pamučni popelin i prozračni muslin fokus se stavlja na održivost i praktičnost mode te minimalističan pristup svakodnevnom odijevanju. Osim što kupovinom povoljnih nisko kvalitetnih komada sebi stvaramo problem skladištenjem masom odjeće u dupkom punim ormarima, na globalnoj razini aktivno sudjelujemo u industriji koja je jedna od najvećih zagađivača planeta.

Vrhovec upravo zbog toga djeluje kao oponent, a vizijom svoga branda želi malim koracima poboljšati stav ljudi o kvalitetnoj i bezvremenskoj modi. “Smatram da nije teško ekološki pristupati stvarima jer svaka promjena kreće od pojedinca i nas samih. Osobno nosim isključivo desetak komada iz kolekcije te je zaista zabavno kombinirati iste komade na potpuno drugačije načine”, tvrdi Jelena.

Kolekcija kao takva sadrži klasične crne i bijele komade koji se međusobno stapaju u jednu elegantnu i sofisticiranu priču. Materijal poput sjajne likre daje dašak modernosti i fetišizma običnim crnim komadima, dok su košulje kao eponim essential mode elaborirani konstrukcijskim pristupom kao što je obostrano kopčanje. Odvažniji dio kolekciji kroz koji se prožimaju boje, printovi i ručno oslikani vizuali kontrastiraju monokromatskom dijelu, no gledajući kao jednu cjelinu, s njim se savršeno nadopunjuje. Dizajnerica istične ručno oslikane traper jakne koje se prodaju isključivo kao unikatni primjerci. Oni su rađeni u suradnji s Nikom Vrbicom te su dostupni na izbor putem jelim.hr web shopa.

Kampanju potpisuje mladi fotograf i stilist Luka Lajić, dok su se u ulozi modela pronašle Ana Klarić i Lana Bačić iz Talia Models. Iza make upa stoji Paula Junković, a kose salon Opium (za Profokus). Cijelokupne lookove zaokružile su cipele Hogl shoes.