One Of Us Is Lying posljednja je misteriozna dramska serija koja je stigla na Netflix i brzo prikupila horde obožavatelja. Mi kažemo – s pravom

Kad god se neka serija ili film baziraju na romanu, znamo da možemo očekivati usporedbe. Upravo zato nisam bila sklona početi gledati One Of Us Is Lying jer su prve recenzije bile one pomalo nezadovoljnih obožavatelja knjige, koji su priopćili kako su neke stvari izmijenjene. Za one koji vole roman, možda da preskočite, ali vi ostali – svakako dajte priliku!

Da ponovimo, prva sezona temelji se na istoimenom mystery romanu Karen M. McManus YA. Prati petoricu učenika i učenica srednje škole Bayview – Bronwyn, Addy, Natea, Coopera i Simona – koji se zajedno nađu u školskom pritvoru, prije nego što Simon doživi anafilaktički šok i umre. Serija zatim ulazi u otkrivanje tko je odgovoran za Simonovu smrt, pri čemu svaki od likova u pritvoru ima svoju priliku, ali i motiv da ga želi mrtvog.

One Of Us Is Lying serija

Vrlo dinamična i taman dovoljno zapetljana da ništa ne shvaćate bit će razlozi zbog kojih ćete ovu seriju htjeti binge-watchati. Podsjetit će vas i na Gossip Girl (čak se i referiraju na njih, i to na simpatičan način!), Pretty Little Liars, ali i na ikonični The Breakfast Club te su potpuno svjesni i da su inspirirani mnogim, već kultnim i nekad klišejiziranim serijama i filmovima različitih žanrova. Ono što je pohvalno jest to da od toga ne bježe, ali niti ne ismijavaju, zbog čega ispadaju i simpatični i dovoljno kreativni.

Serija isto ne pribjegava određenoj društvenoj odgovornosti kao što se to skoro pa već očekuje od novijih serija, kao što su Euphoria, Sex Education i Genera+ion, nema rasprava o ljudskim pravima i nema fokus na takve teme – iako nimalo ne bježe od reprezentacije. 

One Of Us Is Lying serija

Iako vam serija vjerojatno neće biti najbolja na svijetu niti će potaknuti društveni fenomen poput Squid Gamea ili, primjerice, Stranger Things, sigurno će biti dobar odabir za pokušaj skretanja misli i uplovljavanje u vikend. 

Bronwyn (Marianly Tejada) je perfekcionistkinja i odlikašica koja skriva puno više nego što se čini, Cooper, bejzbol zvijezda sa svojim tajnama, Addy (Annalisa Cochrane), navijačica koja vara svog dugogodišnjeg dečka te Nate (Cooper van Grootel), sitni diler kojeg bi sljedeće kazneno djelo moglo dovesti u zatvor naša su škvadra, koja samouvjereno kroči ovim pametnim, ali ne tako nevjerojatno genijalnim ritmom misterije ubojstva. 

Osim intriga, tu su i neobična prijateljstva, svađe i romanse, kao i u svakoj srednjoj školi, no i dalje izbjegavaju biti neki stereotip od kojeg ćete zaspati gledajući. Također, serija je nekako blago tmurna, a opet bez lažnih osmjehivanja i ružičastih naočala, čak i onda kad su scene poprilično ugodne.  Četvero kolega iz “detentiona” budu primorani držati se skupa, iako si ne vjeruju u potpunosti te na neki način počinju razumjeti jedni druge više nego dotadašnji prijatelji i obitelj. Hoćete li se zaljubiti u njih ili ćete imati osjećaj da su vam novi prijatelji – to je tek nešto što je na vama. Nama se svidjela i jedva čekamo novu sezonu, a motiviralo nas je i da naručimo roman. 

One Of Us Is Lying serija