Osim par fotografija i novih lica, Netflix je konačno objavio i datum izlaska serije “Sex Education”, koja je osvojila gledatelje i kritiku

S obzirom na prošlu godinu, dugo se čekala informacija hoće li se vratiti hit tinejdžerska drama, koja je od svog debija 2019. godine prikupila preko 40 milijuna gledatelja i doživjela ogroman uspjeh širom svijeta zahvaljujući svom iskrenom, otvorenom za oči i inkluzivnom prikazu seksa i seksualnosti.

Bili bi ludi “tamo gore” u Netflixu da je ispalo suprotno jer “Sex Education”, smješten u Moordale High u Walesu i u kući mladog Otisa, sramežljivog srednjoškolca koji je sa svojom buntovnom kolegicom Maeve uspio u školi uspostaviti underground seksualnu kliniku, naprosto oduševljava.

Od fantastične “Scully”, odnosno Gillian Anderson koja glumi seks terapeutkinju i majku protagonista Otisa, sve do vrlo snažnih normaliziranja određenih kontroverznih tema i rušenja stereotipa o kojima se rijetko progovara ne samo na televiziji, već i u stvarnom životu.

Sex Education – prvi pogled

Sjetit ćete se da je druga sezona završila tako da je Otis priznao svoje osjećaje prema Maeve u govornoj pošti mobitela, koju je izbrisao Isaac (Maevin novi susjed u parku prikolica koji se također čini da je potajice zaljubljen u našu vodeću heroinu).

Nedavno je Netflix objavio nešto sitno detalja zbog kojih su obožavateljima odmah pred očima zabljesnula pitanja. Prvo, nismo otkrili detalje o odnosu između Maeve i Otisa, ali su im uniforme vrlo chic, znači li to da će škola postati “ozbiljnija” ili da će se neke promjene dogoditi u smjeru pooštravanja?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sex Education (@sexeducation)

U novom jednom intervjuu, Asa Butterfield (koji glumi Otisa) otkrio je za The Guardian: “Došlo je do vremenskog skoka. Otis se vratio u školu, ali ima različite stvari koje ga okupiraju, postat će i malo drskiji. Bilo je zabavno prikazati njegovu novootkrivenu karizmu. Ne brinite se, ipak, i dalje je tragično čudan.”

Asa je otkrio da će se veza Otisa i Maeve dalje istraživati, kao i da će se pitati nešto o čemu mnogi nisu razmišljali: “Otkrivat ćemo zašto je Otis uopće vodio svoju kliniku za seksualnu terapiju. Je li to bilo samo zato da bi mogao biti blizu Maeve ili ga ispunjava pomaganje ljudima?”

Novi likovi i datum emitiranja

Da bi se škola zaista mogla promijeniti i uzrokovati probleme underground seks terapiji, sugerira novo lice dodano na popis uloga. Riječ je o Jemimi Kirke (koju dobro poznajemo iz serije “Girls”), a glumit će bivšu studenticu Moordale i novu ravnateljicu ‘Hope’ koja planira Moordale vratiti natrag u stup izvrsnosti kakav je oduvijek bio. Osim nje, Dua Saleh, bit će “Cal”, nebinarni student na Moordaleu, a Cal ima problema s Hopeinom novom vizijom škole.

Netflix je potvrdio da se “Sex Education” vraća u dugo, dugoočekivanu treću sezonu 17. rujna! Iako je snimanje odgođeno zbog pandemije, sezona je konačno počela s proizvodnjom u rujnu 2020. I moramo priznati da zaista ne možemo dočekati.

 

Foto: Netflix