Dugo iščekivana serija slikovnica Mali ljudi, veliki snovi Marije Isabel Sanchez Vegare dosnoi inspirativne biografije svjetski poznatih ličnosti prilagođene dječjoj dobi. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu

U knjižare Školske knjige stigla je jedna od najpoznatijih serija slikovnica na svijetu – Mali ljudi, veliki snovi. Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti, koje su prilagođene djeci.

I junaci tih slikovnica – iznimno cijenjeni u svijetu umjetnosti, dizajna i znanosti – nekoć su bili malena djeca s velikim snovima. Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove i ostavili dubok trag u društvu.

Serija od šest slikovnica, s pomoću kojih maleni uče od najvećih, sadržava biografije modne ikone Coco Chanel, osebujne umjetnice Fride Khalo, glazbenog genija Davida Bowieja, arhitektice nesputane mašte Zahe Hadid, znanstvenika i vizionara Stephana Hawkinga te prve svjetske programerke Ade Lovelace.

Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.  Slikovnice Mali ljudi, veliki snovi bogatstvom boja i vedrih ilustracija te inspirativnim pričama i snažnim porukama nadahnjuju neke nove male ljude i ohrabruju ih da ostvare svoje velike snove zahvaljujući kojima će mijenjati svijet. 

Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u Barceloni, a njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka te je postala nezaobilaznim dijelom dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu. 

Hrvatsko izdanje serije knjiga Mali ljudi, veliki snovi objavila je Školska knjiga, a dostupno je u knjižarama te u internetskoj trgovini.