Na početku nove godine uvijek mozgamo o novim navikama koje želimo uvesti u našu svakodnevicu kako bismo bolje i brže došli do svojih ciljeva. Zašto za početak ne bismo počeli pisati dnevnik s neodoljivim koricama? Ovo su naši prijedlozi 

Pisanje dnevnika ima mnoge prednosti, a jedna od važnijih je poboljšanje mentalnog zdravlja. Dajte oduška svemu onome što vam je na duši i otpustite negativna iskustva. Pisanje vam može pomoći da poboljšate svoj proces razmišljanja, ali i da postanete kreativniji u načinu razmišljanja. U svoj dnevnik zapišite što god želite – bilježite dnevne događaje i osjećaje, pratite svoj osobni razvoj, zapisujte ideje i planove, dnevne zahvalnosti, priče, pjesme, ili pak usavršite vještinu pisanja. U tom procesu pisanja donosim vam primjere dnevnika koji će tu aktivnost učiniti posebno zabavnom i lijepom

Five Minute Journal

Za ispunjavanje ovog dnevnika potrebno je dnevno odvojiti samo 5 minuta. Svaka stranica započinje jednim motivacijskim citatom, što je odličan početak svakog dana ili pak završetak. Započnite svaki dan sa zahvalnošću – zapišite 3 stvari na kojima ste zahvalni, koje su vam uljepšale dan i svakodnevnu afirmaciju. Usredotočite se na pozitivne segmente vašeg života, koje ćete ispunjavanjem ovog dnevnika na dnevnoj bazi dodatno osvijestiti. Neke od ideja kako koristiti dnevnik zahvalnosti donosi nam i američki poduzetnik Tim Ferris, koje možete pogledati ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Five Minute Journal (@fiveminutejournal)


Rainbow Duga

Ovaj dnevnik idealan je za brigu o mentalnom zdravlju, a na 150 stranica imate prostor za ispunjavanje raznih vježbi, koje će vam pomoći da opišete događaje, raspoloženja, smanjite razinu stresa, usvojite navike zahvalnosti, te podignete razinu samopouzdanja i optimizma u svom životu. Podijeljen je na 5 tjedana, a na kraju svakog dana nalazi se jedna vježba iz kognitivno-bihevioralne terapije ili tehnika art terapije, bullet journalinga, prakticiranja zahvalnosti ili zadatak za pisanje. Kaže mi autorica ovog dnevnika, Ana, kako je velika potražnja za Dnevnicima za mentalno zdravlje, stoga ako vam se ovaj prijedlog sviđa, svoj primjerak nabavite na vrijeme ovdje.

Nisha

Nisha dnevnici izrađeni su s puno ljubavi i detalja, a uz personalizirani pristup i ove čarobne korice učinit će vaše zapisivanje snova neodoljivom uspomenom. Hrvatski brend Nisha, iza kojeg stoji velika kreativka i poduzetnica Sanja Tot, podsjetit će vas na ljepotu svakodnevice, a inspiracije za pisanje po ovim čarobnim stranicama neće vam nedostajati. Ovi luksuzni dnevnici ručno su rađeni od 100 % recikliranog papira. Bogatu ponudu ovih personaliziranih bilježnica, kao i bilježnica s inspirativnim citatima, možete pogledati ovdje.

Nisha handmade personalizirani dnevnik

Junk Journal Factory

Ako želite da vaš dnevnik bude unikat, onda je Junk Journal Factory pravi izbor za vas. Iza ovih umjetničkih i bogato ukrašenih dnevnika stoji novinarka Maja Mahovlić. Iako nam ovi dnevnici djeluju toliko raskošno da bismo ih samo promatrali, možete ih koristiti kao bilježnice, kuharice, fotoalbume, planere ili dnevnike o putovanjima. Maja nas je zaista, uz puno predanog rada i korištenjem raznih tehnika i materijala, uspjela ostaviti bez teksta. Svakako bacite pogled na njezinu galeriju dosad neviđenih radova ovdje.

Junk Journal Factory

Paper & Stuff planer

Ako vam je lakše koordinirati svoje pisanje i organizaciju vremena kroz zadane rubrike i kalendar koji će vas voditi kroz 2022. godinu, bacite pogled na hrvatske Paper & Stuff planere ovdje.  Osim planera, tu su i divno dizajnirani rokovnici koji mogu biti personalizirani vašim tekstom. Jako nam je fora što možemo postati dio ove kreativne ekipe prilikom osmišljavanja najboljeg planera, koji će biti izrađen baš po našem ukusu.

Nisha handmade personalizirani dnevnik

Foto: Nisha (naslovna), Five Minute Journal, Rainbow Duga, Nisha, Junk Journal Factory (Maja Mahovlić), Paper & Stuff planer