Božićni duh već je preuzeo sva polja, pa tako i beauty svijet u kojem sada glavnu riječ vode elegantne i zabavne blagdanske manikure

Svi oni koji se vole zaigrati s manikurom, u ovom dobu godine imaju se zaista čemu radovati. Nakon jesenskog trenda u smeđoj boji, nail art u sezoni slavlja preuzima blagdansko ruho, prepuno boja, prigodnih motiva i sjaja. Ipak, postoje i lijepe, jednostavne opcije za one koji vole pomalo smireniju verziju božićne beauty priče. Evo najpopularnijih ovogodišnjih trendova u blagdanskim manikurama!

Malo drugačiji french

Nakon što se neočekivano u modu vratila klasična french manikura, dobila je i svoje alternativne verzije u obliku pastelnih boja ili obrnutog frencha. Sada, u ovom razdoblju blagdana, sve popularnija postaje french manikura sa sjajnim vrhom ili dnom. Glitter, sjajni lakovi ili metalizirane naljepnice ostavit će svečani dojam bez upadljivog uzorka, što bi se moglo svidjeti svim minimalistima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joey (@nailsbyjoey_)

Baršunasti nokti

Još jedan ovogodišnji trend su lakovi za nokte koji ostavljaju dojam baršuna. Ovaj efekt odlično će se uklopiti u sjajni mood za kraj godine, a posebno dobro izgleda u tradicionalno advetskoj, ali i sve popularnijoj ljubičastoj boji koju je u posebnoj nijansi čak i Pantone nedavno proglasio bojom sljedeće godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Decentni božićni motivi

Ponekad i u nail artu vrijedi ona – manje je više. Prigodna manikura koja sadržava zimske motive ne mora biti ekstra šarena da bi pogodila božićni mood. Ove sezone snjegoviće, kuglice, borove, poklone i medenjake na noktima uparite s neutralnom bazom i elegantnom izvedbom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren (@laur.loves)

Obucite svoje nokte

Koliko ste puta ispod bora pronašli poklon u obliku karirane pidžame? Ovoga Božića vrijeme je da uzorke s najpopularnijih komada zimske i blagdanske odjeće prebacite na svoje nokte. Osim tartana, odaberite poznati nordijski uzorak ili svoje nokte prekrijte – udobnim pletivom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess Nash (@tentinypaintings)

Vječna crvena

Kraljica među svečanim i glam manikurama svakako je crvena, a ništa drugačije nije niti ove sezone, Ako ste fan jednostavnosti, praktičnosti i klasike, tamne crvene nijanse bit će pun pogodak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianne (@smythsisters)

Foto: Unsplash/Instagram