Svaka nova modna sezona donosi svoje trendove, a kada govorimo o bojama, čini nam se da nakon dominacije zelene i narančaste u prvi plan stiže – ljubičasta

Modne piste, crveni tepisi i najveće svjetske pozornice pokazuju da je na koloristički tron ovoga puta zasjela ljubičasta boja. Nakon što je osvojila mnoge u pastelnoj verziji, sada dolazi u bogatijoj nijansi koju možemo usporediti s draguljem. Ova se ljubičasta kroz povijest vezala uz moć, bogatstvo i prigodno – adventsko vrijeme, a sada ju nose pop-kulturne vladarice.

YSL SS/22

Za početak moramo (ponovno!) spomenuti ljubičasti outfit koji je Lady Gaga odabrala za prvu premijeru filma House of Gucci, a njoj su se u izboru boje ove sezone na crvenom tepihu pridružile Nicole Kidman i Anya Taylor-Joy. Ipak, naš su definitivni odabir ljubičasta odijela koja odlično pristaju glumicama Gal Gadot, Hailee Steinfeld i Sandri Bullock.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Women (@celebritiaholic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foochia – فوشيا (@foochiagram)

Purple rain

Ne možemo ne spomenuti i najekstravagantnije izdanje u ovoj trendi boji koje je donijela jedna i jedinstvena Cardi B. Na ovogodišnjim Američkim glazbenim nagradama u jedan od svojih brojnih outfita ubrojila je i baršunastu Jean-Louis Sabaji haljinu, kojom je usput još jednom potvrdila da je sada popularno i perje na rukavima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Da se ljubičasta boja nosi, dokazuje i – instagram. Brojni su se feedovi zaljubičastili, a kako kombiniraju ovu boju pokazale su naše omiljene Elsa Hosk, Alexa Chung i Jessie Bush.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle)

Koloristička razigranost

Sigurni smo da su vas spomenute zvijezde i njihovi modni odabiri podsjetili da ne mora baš sve u vašim ormarima biti monokromatsko da bi izgledalo dobro. Ljubičastu sada na svoje police sve više uvode i najpopularnije trgovine, a mi smo zavirili u trenutnu ponudu i izabrali najljepše komade u ovoj upečatljivoj nijansi pa svakako pogledajte i odvažno odaberite svoj komad.

ljubičasta boja
Stradivarius, 199,90 kn
ljubičasta boja
Massimo Dutti, 1599 kn
ljubičasta boja
Stradivarius, 119,90 kn
Max Mara, 565 eur
ljubičasta boja
Stradivarius, 299,90 kn
ljubičasta boja
Mona, 1599 kn
ljubičasta boja
Pull and Bear, 39.90 kn

Foto: Kevin Winter/Pascal Le Segretain/Getty Images/Stradivarius/Mona/Pull and Bear/Max Mara/Massimo Dutti/Instagram