Omiljeni Festival na kotačima ponovno kotrlja na svu radost i veselje ljubitelja  slasnih street food zalogaja, šarenih koktela, glazbe, prirode i druženja

Prvi Food Truck Festival u Hrvatskoj stavio je Jarun u nezaobilaznu destinaciju tijekom ljetnih dana za sve uzraste. Novi koncept do sada neviđen u Hrvatskoj, probudio je veliki interes javnosti koja će ovog ljeta osim u Zagrebu, uživati na morskoj turneji gastro kamiona u Trsatu (Rijeci) i Kostreni. 

zagreb food truck festival atmosfera bend svirač

Klopa, cuga i mjuza na kotačima turneja startat će u Zagrebu, na istoj lokaciji kao i prošle godine, u hladu Jaruna na prostranoj livadi tik uz Aquarius klub od 12. lipnja do 4. srpnja, te će produžiti u Rijeku, u park Trsatske gradine od 17. lipnja do 4. srpnja. U Kostreni u sklopu prvog Kostrena Food Festivala u uvali Žukovo slasna karavana će se zaustaviti od 24. srpnja do 1. kolovoza.  

zagreb food truck festival noć ulaz jarun

Zagrebačko izdanje Food Truck Festivala ove godine donosi neka nova i stara provjerena  gastro osvježenja, tematske zone poput Staropramen PIVKAN ZONE, Hendricks zone za sve ljubitelje gina i pjenušca, Kutjevo VINSKE ZONE, Badel KOKTEL i CENTRALNE zone, Martini Fiero OSVJEŽAVAJUĆE zone, PET CENTAR zone, KIDS zone i MJUZA zone u suradnji sa Red Bull, te SLATKU zonu. 

Na METRO Foodie Club trgu u sklopu KLOPA zone svoje slasne street food specijalitete predstavit će kamioni BarbaQ, Munchy, Apululu, Loaded, METRO Foodie Club powered by Mrav-Lobby, Rougemarin powered by Staropramen. Slatku zonu zasladit će Amelie i Nadine fritule. Festivalske srijede bit će rezervirane za CHEF KUHA NA KOTAČIMA, te će tako prvo gostovanje u srijedu 16. lipnja pripasti Mate Jankoviću, dok će u srijedu 23. lipnja gostovati Nastasja Chiara Petrić, te Marko Palfi u srijedu 30. lipnja. 

zagreb food truck festival bend jarun

Bogati sadržaj zagrebačkog Food Truck Festivala u svom prvom tjednu kotrljanja donosi za svakoga ponešto:   

Ponedjeljak 14.6. – Zabavna cirkuska predstava za djecu, Kesten i Papaja

Utorak 15.6. – Interaktivno-edukativna predstava za djecu na temu korištenja mobitela i igrica u nedogled, “Velika mana malih ekrana”  

Utorak 15.6. – Zabavni pub kviz iz tema sporta, glazbe, kulture i gastronomije

Četvrtak 17.6. – Književna večer uz gostovanje poznatog hrvatskog autora u suradnji sa Hoću knjigu  

Vikend sajam i prodaja CDa, gramofonskih ploča i vinila u suradnji sa Woodstock CD shopom

Dječje radionice od srijede do nedjelje

zagreb food truck festival kids zona jarun

Prvi festivalski tjedan na MJUZA zoni nastupit će čak četiri funk, jazz i cover benda  te plejada najboljih zagrebačkih DJ-eva:

12.6. Mihael Kvorka Band

13.6. Azil Jazz Trio

16.6. Yogi Lonich Trio – proslavljeni američki gitarist, svirao u bandu sa pokojnim Chris Cornellom iz legendarnih Soundgarden i Audioslave

17.6.  Joe Pandur & Friends

      DJi: Zozo, Skrinjica, Bocca, Bizzo, Dirty Hairy, Phat Phillie

Ako sve gore navedeno nije najbolja pozivnica da nas posjetite na Jarunu od 12. lipnja, prošećite, dobiciklirajte ili se dovezite i uvjerite uživo.

zagreb food truck festival jarun

Food Truck Festival se održava uz podršku prijatelja kotača kao što su Staropramen, METRO, Badel, Jamnica, Kutjevo, Hendricks, Bakina tajna, Kotányi, Pet Centar, Lavazza, Hoću knjigu, Jutarnji list, Yammat, Jukebox i Aquarius. 

Sva dnevna i noćna događanja uz koncerte i nastupe DJ-a , te dječje radionice na Zagreb Food Truck Festivalu besplatni su za posjetitelje (osim pub quiza), a radno vrijeme Festivala je:

PONEDJELJAK – PETAK:  16 – 23 sata 

SUBOTA I NEDJELJA: 11 – 23 sata

Više informacijama na Facebook ili Instagram stranicama festivala.