Dogodilo se konačno ono što smo priželjkivali – stiglo je ljeto i Zagreb se probudio. A to znači mnoštvo događanja ovog vikenda koja vrijedi obići.

Napravili smo mali pregled, a vi dobro isplanirajte vrijeme jer bi vrijedilo posjetiti sva ova mjesta u jednoj dugačkoj šetnji gradom.

Baš naš festival

Pozornica kod galerije Klovićevi dvori je oživjela, a tamo se vratio Baš Naš festival. Vikend je rezerviran za koncert Vojka V, zatim plesnu subotu s potpisom Nik Orosi x Felver te nedjeljni program Sunday Furka by Stanko Bondža.

Art park na Ribnjaku

Novu sezonu i povratak u najljepšu hladovinu Ribnjaka, najavila je i umjetnička manifestacija Art park. Ove godine tema je “Odiseja u svemiru:2021.”, a neki od zidova već su poprimili obrise tog uzbudljivog leta s potpisom Jutarnje šetnje. Čekaju vas tri dana dobre glazbe koju će birati Jeff Jarunsky, Kuna, Carlito, Zac i Afrika te subotnji koncert La papa. Tu je i nova street art galerija na otvorenom koju vrijedi razgledati.

Petak ispred Muzeja prekinutih veza

Ovog petka opet će se plesati na Katarininom trgu uz odličan Yammatov program Mojo Sound System. Ivona Kovačević će početi zagrijavati već oko 15 sati, a nakon toga nastupa Pepi Jogarde.

Food Truck Festival

Klopa, cuga i mjuza na kotačima turneja startat će u Zagrebu, na istoj lokaciji kao i prošle godine, u hladu Jaruna na prostranoj livadi tik uz Aquarius klub od 12. lipnja do 4. srpnja, te će produžiti u Rijeku, u park Trsatske gradine od 17. lipnja do 4. srpnja. U Kostreni u sklopu prvog Kostrena Food Festivala u uvali Žukovo slasna karavana će se zaustaviti od 24. srpnja do 1. kolovoza. Više čitajte ovdje.

Ljeto u dvorištu Attacka

Vikend zabavljanje je Attackov ljetni program prepun kulturno-zabavnih događanja koja će tijekom ljetnih mjeseci uveseljavati sve prisutne na otvorenom u dvorištu Medike. Tijekom cijelog ljeta, kroz gotovo 15 nadolazećih vikenda tj. sve do rujna, Attack sprema žanrovski raznolike koncerte mnogih alternativnih izvođača, partije, filmove, izložbe, diskusije i još mnogo toga. Sam vikend otvaranja obilježit će povratnički nastup Plazmaticka (petak 11.6.) te legendarni punkeri Gužva u 16-ercu koju prate novopečeni rap rock superjunaci Šarena Pojava (subota 12.6.)

Foodballerka na Tuškancu

Na platou nekadašnjeg igrališta Cibone, iznad garaže Tuškanac, od danas vas čeka Foodballerka koja će trajati sve do 12. srpnja. Osim nogometa, dobre gastro ponude bit će različitog programa za velike i male.

Projekt Ilica: Q’ART / Tko Iličari zlo ne misli

Ljetno izdanje Projekta Ilica: Q’ART održat će se u subotu 12. lipnja od 17 do 22 sata i u nedjelju 13. lipnja od 9 do 15 sati. Svoje radove, proizvode, kreacije i umjetnine predstavit će velik broj izlagača, pa će tako svatko moći pronaći nešto za sebe. Sadržajan i raznolik umjetnički program koji će se sastojati od predstava, performansa, revija, radionica, obogatit će i vrhunski izvođači jazz glazbe.

Otvaranje ljetnih igara s Pepijem

Dj Pepi otvara ljetnu terasu kluba Masters. U njegovoj maniri uz miris čokolade, cvijeća i tišine na terenu, a preporuka je da dođete ranije zbog gužve koja se očekuje.

Vintage Bazaar u KCM-u

U petak i subotu (11. i 12.6.) je ponovno zakazano druženje u Kulturnom centru Mesnička uz dobre vintage komade. U petak je afterwork varijanta od 16-21h, a u subotu cijeli dan od 12-21h. Očekujte probranu ljetnu vintage selekciju iza koje stoje Buried Clothes, Deee Vintage, Dugi Rukav Vintage i MAU MAU.

 

Foto: PR, Facebook