Ljetni mjeseci ipak nam uspijevaju biti obogaćeni glazbeno-festivalskim događanjima, kako duž obale, tako i u unutrašnjosti Hrvatske. Pod epidemiološkim mjerama i prema uputama lokalnih stožera, nekolicina domaćih i stranih organizatora trudi se priuštiti nam iskustvo festivala, pa će tako i kolovoz biti ispunjen događanjima, na koje nam stižu i inozemna DJ / producentska imena.

I dok su sva navedena događanja potvrđena te se prema trenutno dostupnim informacijama održavaju, vrijedi uzeti u obzir kako može doći i do promjena u zadnji čas, ovisno o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Donosimo vam pregled open-air festivala na kojima kroz kolovoz možemo plesuckati pod (vedrim) kako noćnim, tako i dnevnim nebom.

Wake The Lake Festival 2021
Period: 4. – 8. kolovoz
Lokacija: Lokvarsko jezero, Lokve

Na jedinstvenoj lokaciji Lokvarskoj jezera održat će se drugo izdanje Wake The Lake festivala, čiji popis izvođača broji 45 domaćih i stranih house i techno DJ imena. Među njima su Roman Flügel, Steve Bug, La Fleur, Petar Dundov, Ana Antonova, Marina Karamarko, Tom Bug, Yesh… Festival se održava u skladu sa zakonom i epidemiološkim mjerama prema kojima je ulaz dozvoljen s digitalnom COVID potvrdom, odnosno osobama koje su primile barem jednu dozu cjepiva protiv COVID-19, osobama koje su preboljele COVID ili imaju negativan PCR ili antigenski test, a više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava Entrio.

Membrain Festival 2021
Period: 5. – 8. kolovoz
Lokacija: Martinska, Šibenik

Nasuprot predivnog Šibenika, na nekadašnjem kupalištu Martinska, održat će se šesto izdanje Membrain Festivala. Zbog netom izmijenjenih promjena u regulaciji i mjerama, kako najavljuju organizatori, program će se odvijati u dnevno-večernjoj varijanti, od 14h do ponoći, uz brojne mjere opreza. Line-up čini 50-ak DJ i producentskih regionalnih i inozemnih imena, dok će drum and bass, dubstep i half-time biti najzastupljeniji glazbeni žanrovi. Više informacija pronađite na stranici festivala, a ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.hr.

Defected Croatia 2021
Period: 5. – 10. kolovoz
Lokacija: Tisno

Jedan od omiljenih house festivala britanske produkcije vraća se u Garden Resort u Tisnom i postaje glazbena oaza za brojne ljubitelje ovog žanra. Armand van Helden, Bob Sinclair, Purple Disco Machine, Honey Dijon, Todd Terry, PEZNT,…samo su neka od 80+ imena koja čine ovogodišnji line-up, dok se festival odvija uz stroge mjere opreza, a sve upute možete pronaći na službenim stranicama. Također, festival je rasprodan te ulaznice neće biti moguće kupiti na samom ulazu.

Ferragosto JAM 12.5
Period: 5. – 7. kolovoz
Lokacija: Orahovačko jezero, Orahovica

U kontinentalnom dijelu Hrvatske održava se jedan od omiljenih nam domaćih festivala, na svojoj dobro poznatoj lokaciji, pokraj Orahovačkog jezera. Na festivalu će nastupiti 18 izvođača, a neka od potvrđenih imena su Pips, Chips & Videoclips, Krankšvester, Mašinko, She Loves Pablo, Jonathan, Svemirko, Z++ i drugi, a samo događanje također će se odvijati odvijat će se u limitiranom obliku uz COVID putovnice. Sve informacije dostupne su na Facebook stranici događanja, dok je ulaznice moguće kupiti u sustavu Entrio.hr.

We Still Dance
Period: 19. – 23. kolovoz
Lokacija: Zrće, Novalja

Hrvatski event brand We Love Sound, koji stoji iza Sonus festivala, ovog ljeta predstavlja novi boutique festival – We Still Dance. Seth Troxler, Andrea Oliva, Luigi Madonna, Marko Nastić…samo su neka od prvih imena svjetske i regionalne elektronske scene koja će stati na pozornice klubova na Zrću, gdje će se festival održati. I ovo događanje se odvija uz mjere opreza i predostrožnosti, a svi detalji dostupni su na Facebook stranici eventa. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.hr.

LMF Festival 2021
Period: 21. kolovoz
Lokacija: Jarun, Zagreb

Evocirajući nostalgičan duh Love Parade-a, na zagrebačkom Jarunu ovog ljeta će se održati prvo izdanje LMF Festivala, čiji puni naziv je “Let The Music Be Free”. Marco Carola, Claptone, David Penn, Damir Ludvig, Kosta Radman, Yakka, Marina Karamarko…neka su od svjetskih i regionalnih imena koja će nastupiti pred zagrebačkom publikom, na pozornicama atraktivnih party kamiona. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.hr, dok sve detalje o epidemiološkim mjerama možete pronaći na Facebook stranici događanja.

Fotografija: Defected Croatia