Ulice Ploča od prošlog su tjedna bogatije za novi veliki mural koji potpisuje mlada i talentirana umjetnica Tea Jurišić. Projekt je to koji je Grad Ploče realizirao u suradnji s kolektivom Graffiti na Gradele i koji je odmah naišao na pozitivne reakcije građana.

Ploče su dobile mural koji potpisuje Tea Jurišić

Mural se proteže na oko 200m2 pročelja zgrade u Nazorovoj ulici, a na njemu prevladavaju dominantne boje lokalne prirode – plava, zelena i narančasta kao boja mandarine. Izgled murala samostalno je osmislila autorica. On je autentičan, lokalan, ali s malim umjetničkim zaokretom. Tea Jurišić povezala je prepoznatljive simbole Ploča i ovog kraja – tok rijeke Neretve, agrume i kitesurfing. Kitesurferu s murala kao kite poslužila je – kriška mandarine, a kao daska – list mandarine.

“Od svih gradova u kojima sam gostovala, Ploče su na mene ostavile dojam najgostoljubivijeg i skroz sam promijenila percepciju grada kroz koji bih inače samo prošla putujući negdje drugdje. Reakcije prolaznika su bile odlične. Bili su jako znatiželjni, a čim su vidjeli prve obrise dovikivali su mi s odobravanjem što me potaknulo na produktivniji rad. Ljudi su bili fantastični, predragi… Predstavnik stanara zgrade na kojoj sam radila, Veselko i njegova žena Vesna, svaki dan su mi kuhali ručak, donosili kavu, kolače… Svi su me pitali treba li mi što, a neki nisu ni pitali nego bi samo donijeli. Osjećala sam se kao superstar! Posjetila sam još nekoliko stanara zgrade, a ovih 5 dana je prošlo prebrzo i žao mi je što je tako brzo bilo gotovo.” – kazala je Tea Jurišić, naša umjetnica s trenutno švicarskom adresom.

Kako je ovaj veliki i impresivan mural nastajao pogledajte u videu:

Fotografije: