Graffiti na Gradele je boutique glazbeni, street art i graffiti festival koji već godinama iza sebe ostavlja neke od najboljih street art radova u Bolu na Braču gdje se održava svakog ljeta i po Hrvatskoj i regiji tijekom ostatka godine, kao dio svojih pop up događanja po Hrvatskoj i regiji. 

Tea Jurišić & Graffiti na Gradele

Sada je iza sebe ostavio još jedan sjajan mural, a da je naslikan van termina održavanja festivala, i to u Bolu na Braču. Umjetnica Tea Jurišić naslikala je mural koji se obilježava 100 godina turizma u Bolu. Na poklon bolskim mještanima i gostima povodom obilježavanja sto godina organiziranog turizma u Bolu, a u suradnji s Bol – SymBol of the Adriatic, oslikala je pročelje bolskog kina koje će od sada krasiti ovaj mural s lokalnim motivima.

“Bolsko kino nalazi se na mjestu gdje domaći ljudi dolaze ispijati kavu, pročitati novine i prokomentirati najnovije događaje, tako da je s time povezan i motiv murala. Glavni lik, Dalmatinac s cvikama i sa smješkom čita novinu koja tematizira bolskih 100 godina turizma, dok ostali likovi samo na prvi pogled listaju svoje časopise, a kad malo bolje pogledate, “bacaju oči” na to što čita njihov susjed, ili kako bi kod nas na moru rekli – gledaju tuđa posla!” – kazala je Tea.

Fotografije: Graffiti na Gradele