Ljeto, vikend putovanja ili zasluženi godišnji odmor! Bez obzira gdje i kako ljetujete, uz malo ljetnih kombinacije, trebate još kvalitetne natikače i odgovarajuću torbu

Kvalitetne natikače i odgovarajuću torbu odaberite u skladu s navikama koje imate tijekom boravka uz morsku obalu. Jer, nije svejedno odmarate li u luksuznom hotelu s mogućnosti uživanja na hotelskom bazenu i privatnoj plaži ili u vlastitoj kući uz more koja vas tjera da i na drugoj lokaciji ne odustanete od svakodnevnih obaveza, zar ne?

Evo kako odabrati idealne ženske natikače!

Prije nego li krenete u kupiti ženske natikače, pitajte se za što vam je potreban ovakav par obuće. Ako je to baš samo odlazak na plažu ili hotelski bazen natikače neka budu napravljene od materijala otpornog na vodu i u skladu s vašim kupaćim kostimom. Pazite i na izgled potplata – mora imati brazde kako bi se spriječilo klizanje. U njima možete ući u more, bojite li se ježinaca, ali i biti mirne poprska li vas netko dok pijete koktel uz bazen. Ovakve natikače uvijek nakon kupanja ostavite na sobnoj temperaturu (u hladu) kako bi se uvijek osušile.

Birkenstock, 616 kn
Birkenstock, 616 kn

Imate li naviku na putu do plaže popiti kavicu s prijateljicama u staroj gradskoj jezgri nekog vama dragog grada, odaberite natikače koje su ugodne za hodanje, a prikladne i za plažu. Model blago povišenog potplata (do 5 cm) odličan je model koji podiže samopouzdanje. Vjerovale ili ne, samo 5 cm dovoljno je za rastezanja mišića nogu koje u kombinaciji s haljinicom i bermudama izgledaju vitko i mišićavo. Volite li kult odijevanja na plaži, na koju nikad ne dolazite dok se niste u potpunosti stilizirale (preko kupaćeg kostima nosite kaftan, na glavi turban u kombinaciji sa sunčanim naočalama i nakitom) ne zaboravite da glamur mora biti i na stopalima. Klasičniji modeli natikača s gornjim dijelom u metalik bojama ili natikače ‘posute’ šljokicama idealan su začin takvim kombinacijama. Bez obzira na to što mislili o njima, Birkenstock natikače su odličan izbor.

Savjet više: Birajte modele natikača koji su uvijek u skladu s oblikom noge i rasporedom vaših prstiju. Stopala su tijekom ljeta u fokusu, pa odabirom dobrog modela podignite vlastito samopouzdanje.

Jenny Fairy, 109 kn
Jenny Fairy, 109 kn

.

Što je s torbom za plažu?

Torbe za plažu su zapravo velike prostrane torbe u koje treba stati sve ono što želite imati uza sebe kad ljenčarite pod suncem. Ručnik, krema za sunčanje, dobra knjiga su baza koju možete staviti u klasičan ceker kraćih ručki. On je ove sezone jako moderan i odlično se kombinira uz natikače napravljene od prirodnih materijala i lijepe, lepršave haljine za plažu. Idete li na plažu prolazeći gradske ulice, a nakon plaže volite svratiti u trgovinu sve potrebno stavite u torbu koju ćete moći nositi preko ramena. Za one koje vole neplanirano krstariti plažama, posebno vozite li bicikl ili motor, odaberite ljetnu torbicu na dužu ručku, sa sigurnosnim kopčanjem koja će zaštiti sve što nosite i pri većim brzinama.

Gioseppo, 325 kn
Gioseppo, 325 kn

 

Nobo, 307 kn
Nobo, 307 kn

 

Trebaju li natikače i torba za plažu biti usklađene?

Odgovor je kratak i jasan – da! Ne moraju biti iste boje i od istog materijala ali moraju biti istog stila koji će opet podržati total look u kojem dolazite na kupanje.

PROMO