Mirisi su ti koji evociraju najljepše emocije, bude najljepša sjećanja i uspomene te ispunjavaju naš dom čineći ga ugodnim i toplim prostorom. Ova dva domaća brenda svijeća bit će divan dodatak vašem prostoru. Bilo svojoj estetikom i onim najvažnijim – mirisom

Natalio svijeće

“Ništa nam neće probuditi uspomene kao miris. I ne samo uspomene, već i emocije koje su povezane s tim uspomenama”. 

U ovoj mirisnoj priči vodimo vas na mirisno putovanje hrvatskom baštinom, Spojem soje, kokosa i mirisnih ulja rodila se Natalio avantura. “Ljubav prema izradi organskih  i prirodnih svijeća od sojinog i kokosovog voska rodila se iz nostalgije, u ljeto 2017. godine. Budući da sam u to vrijeme živio izvan Hrvatske, godišnji odmor sam odlučio provesti u rodnom Dubrovniku. Na obožavanom mjestu svoje mladosti, đardinu Starog grada, Lokrumu, provodio sam sate.

NATALIO svijeće

Eksplozija mirisa jasmina, eukaliptusa, sandalovine, crnog jasena… ponovo se urezivala u moje biće. Uobičajeno je da mi ideje pokucaju u snovima. Tako sam se, jedno jutro nedugo nakon godišnjeg odmora, probudio iz nostalgičnog, ali i inspirativnog sna. Vizija je bila jasna; svijeća koja svojim mirisom u moj dom donosi atmosferu otoka te budi najljepše emocije.  Iako je izrada svijeća prvenstveno bila hobi za moju dušu, uz podršku i nagovor obitelji i prijatelja, odlučio sam se na širu, poslovnu avanturu”. Svijeće su onakve kakve ih želimo za sebe: visokokvalitetne, prirodne, veganske te bogate mirisom.

NATALIO svijeće

Naravno, doživljaj je estetski obogaćen luksuznim pakiranjem koji nema štetnog utjecaja na okoliš.  Odabir imena svijeća je bio prirodan, nazvane su po mjestima kojima su inspirirane, preciznije, njihovim zemljopisnim koordinatama. Počelo je s Lokrumom, a nastavlja se s Hvarom, Rabom i Brijunima jer svaki otok je jedinstven te ostavlja jedinstveni mirisni utisak koji je dalje pretočen u jedinstvenu mirisnu svijeću.” kaže osnivač i kreator Natalio o svojim svijećama.

NATALIO svijeće

U odnosu na parafinske svijeće, zbog svog sastava od sojinog i kokosovog voska, svijećam je povećana trajnost od 25 – 50%, što ih čini i ekonomičnijima. Natalio svijećama možete sebi i onima koji vam znače pružiti bezvremensko putovanje kroz mirisnu rapsodiju hrvatskih otoka. Uz to, povodom Valentinova napravili su limitiranu svijeću s ‘mirisom ljubavi’. Spoj svježeg voća, u dodiru s dimom i drvom, neće vas ostaviti ravnodušnima. Možete ih pronaći na natalio.hr i Instagram stranici.

Motion Candles mirisne svijeće

Za Ivanu Krstić, diplomiranu ekonomisticu, svijeće su oduvijek predstavljale simbol mira, inspiracije i kreativnosti. Zapaljena mirisna svijeća pokretala ju je na nesvjesnoj razini, činila njen trenutak ugode još ugodnijim i radosnijim. Spoznaja da i drugima može priuštiti baš takve trenutke relaksacije, rada i izražavanja kreativnosti nagnala ju je da se okuša u proizvodnji mirisnih svijeća i to isključivo svojim vlastitim rukama i vlastitim radom. „Ideja se stvorila prije točno dvije godine.

Ivana Krstić_Motion Candles
Ivana Krstić

Bilo mi je potrebno godinu dana za razvoj i istraživanje, za mnogobrojne pokušaje izrade svijeća i otkrivanje pravih omjera iza naizgled jednostavnog proizvoda.  Nakon godinu dana testiranja, odlučila sam predstaviti svoje svijeće drugima. Danas, još godinu dana poslije sam svjesna da sam tek zakoračila u poduzetnički svijet, no mogu reći da mi je ta odluka jedna od najponosnijih i najboljih ikada i da stvara sasvim novi svijet u meni i oko mene“, skromno nam kazuje Ivana.

Čarobni mirisni svijet

Tako je malim, postepenim, ali odlučnim koracima nastao Motion Candles, Ivanin svijet mirisnih ručno rađenih svijeća kojima malo tko odolijeva. Motion Candles stvoren je za trenutke opuštanja i mira, inspiracije i kreativnosti. Tu je da nas podsjeća na ljepotu življenja u trenutku i da bude uz nas dok slavimo sve svoje osobne uspjehe. Motion Candles trenutno u ponudi ima petnaest mirisa svijeća koji su predstavljeni prema godišnjim dobima. Tako se mogu pronaći mirisi od lakih osvježavajućih nota, cvjetnih, slatkih, orijentalnih, drvenastih, do snažnih i intenzivnih inspiriranih poznatim svjetskim parfemima. Sve svoje svijeće Ivana Krstić izrađuje ručno uz kombinaciju voska, mirisa i fitilja čiji su omjeri idealni.

Motion Candles

Također, ova mlada kreativna žena hrvatsko je tržište ručno rađenih mirisnih proizvoda obogatila sa sojinim mirisnim svijećama u 15-tak različitih varijanti, dekorativnim svijećama s motivima, mirisnim difuzorima i poklon paketima. „Riječima se ne može opisati osjećaj zadovoljstva i ponosa što sam uspjela samostalno ostvariti kompletnu realizaciju 30-tak različitih varijanti proizvoda i provesti u djelo od same ideje do realizacije u samo jednoj godini uz dodatan full-time job“, uz veliki osmijeh pojašnjava nam Ivana. I doista, Ivana Krstić ima na što biti ponosna. 

Poruke ohrabrenja

Trud, rad, vizija, posvećenost nije jedino po čemu su ove handmade mirisne svijeće posebne. Naime, svaka pojedina mirisna svijeća ovog hrvatskog brenda nosi sa sobom poruku koja uvijek razgali svakog tko je primi u ruke. 

Motion Candles

A što su pripremili za Valentinovo? ako bi čitav trenutak poklanjanja tog čarobnog mirisnog svijeta omiljenoj osobi bio još ljepši, Ivana je snage udružila s hrvatskom vinarijom Josipović. Tako je kreiran Celebration box, poklon kutija stvorena za trenutke slavlja i radosti. Prvi hrvatski pjenušac od sorte Graševine za čiji vrhunski status je obitelj Josipović radila nevjerojatnih deset godina nalazi se u Motion slavljeničkom paketu tik uz divne ručno rađene mirisne svijeće!